Regionen vil have borgerne - og bioanalytikerne - med i politiske udvalg

Region Hovedstaden vil gerne have borgere, patienter og pårørende med i det politiske maskinrum, som de kalder det. "God ide - bioanalytikerne skal med i maskinrummet" lyder det fra dbio-Hovedstaden.

dbio-Hovedstaden

Af Lone Bojesen, webredaktør 

​Region Hovedstaden har i en nyhed på deres internetside, beskrevet deres plan om at udvikle nye former for politikudvikling og skabe løsninger i samarbejde med borgerne.

”Jeg vil gerne skabe et mere menneskeligt sundhedsvæsen. Nøglen er bl.a. at åbne vores politiske processer. Vi vil derfor fra regionsrådets side invitere borgere, patienter og pårørende med ind i det politiske maskinrum til dialog om de mange forskellige arbejdsopgaver, som der er i regionen, for at finde løsninger i fællesskab."

"Ønsket er, at vores politiske arbejde bliver mere åbent og tilgængeligt så vi sikrer, at vi undervejs inddrager så mange forskellige perspektiver som muligt”, udtaler Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S).

Bioanalytikere er også borgere, og der vil måske komme udvalg, hvor bioanalytikernes faglige indsigt kan være til gavn for både politikkere, medarbejdere og ikke mindst borgerne/patienterne. Regionsbestyrelsen vil holde øje med relevante udvalg i regionen og lave en nyhed, når vi ved mere.

Du kan allerede nu se udvalg hos flere af kommunerne i regionen på deres hjemmesider.

Gentofte styrer slaget gang

Der er nedsat en arbejdsgruppe i Region Hovedstaden, der skal komme med et bud på, hvordan dette kan skabe øget nærhed til borgerne, inden sommerferien. De tager deres inspiration fra kommunerne, hvor f.eks. formanden for arbejdsgruppen, der er borgmester i Gentofte kommune allerede har nogle erfaringer med opgaveudvalg, hvor borgerne er inddraget. De har afsluttet 24 opgaveudvalg og igangsat yderliger 11. Hans erfaring fra disse opgaveudvalg er at det giver værdi for alle at borgerne inddrages aktivt, men også at det betyder en forandring i rollerne for både politikkere og medarbejdere i kommunen.

Særligt benyttede sider på dbio.dk