Folkemøde set med regionsformandens øjne Del 1

Folkemødet er startet og dbio-Hovedstaden har 4 personer med: Regionsformand Lotte, regionsnæstformand Klara, hovedbestyrelsesmedlem Ane-Marie og hovedbestyrelsessuppleant Håkon.

dbio-Hovedstaden

Af Lone Bojesen, webredaktør

Her kommer regionsformand Lotte Christensens fortællinger om de 2 første dage.

coverbillede

Torsdag: Første dag på Folkemødet bød på spændende debatter, snak med folk og hygge med HB-kollegerne 👍😊

Jeg startede med at høre en debat i Sundhedsteltet om:
“400.000 multisyge: Kan ny behandlingstilgang mindske byrden”.

Udenfor teltet snakkede Håkon og jeg med lederen af Solglimt - der er en selvejende institution med tilbud til børn og unge med diabetes. De tilbød måling af blodsukker til Folkemødets deltagere og det fik vi os en lille snak om.

I Danske Regioners telt overværede vi 2 spændende debatter:

“Hvorfor tage på sygehus, når man kan blive hjemme” - der handlede meget om de digitale løsninger der allerede bruges mange steder i dag - både på hospitalerne og i borgerens eget hjem - og hvad fremtiden kan byde på. Her var også fokus på deling af data og datasikkerhed.

Derefter til en snak om “ambulancen - meget mere end kørsel og blå blink”. Her fortalte Morten der er Paramediciner om deres måske nye rolle i det borgernære sundhedsvæsen fx I forhold til at undgå indlæggelser hvor de kunne foretage klinisk vurdering og eventuelt måle blodprøver på borgeren i deres eget hjem.
Her fik Anja Aakeson fra dbio-Sjælland også lige bragt bioanalytikere i spil ved at spørge om vores rolle i den sammenhæng. Bagefter havde vi en god snak med Morten.

Dagen sluttede af med “Sundhedspolitisk boksekamp: Hvem bliver Folkemødemestre 2019”. Her var Martina Jürs med på det ene “organisationshold”, som nåede til finalen, men som desværre til sidst måtte se sig slået af “politikerholdet“.
Herefter var der fællessang med Tobias Trier og de andre i Sundhedsteltet - det var rigtigt hyggeligt 👍😊

Fredag formiddag: Dagen startede kl. 7 med morgenmad med udsigt i Gudhjem. Herefter gik bussen til Folkemødet i Allinge, så vi kunne være klar til dagens opgaver kl. 9.
Jeg var med på holdet der skulle i felten og lave opsøgende arbejde med snak om “Borgernær Diagnostik”.
Vi slog os ned ved MeningsMinisteriets telt, hvor der var debat om “Er diagnostikken nøglen til fremtidens sundhedsvæsen”.
Her var der både aktive bioanalytikere med skarpe kommentarer i teltet og os andre udenfor med to konkurrencer om “Borgernær Diagnostik” og hvor vigtigt det er at gøre det “Rigtigt første gang”.
Samtidig var der også et hold bioanalytikere i Sundhedsteltet, der tilbød blodsukkermåling sammen med en snak om bioanalytikernes rolle i fremtidens sundhedsvæsen. 👍👏😊

Fredag eftermiddag: Eftermiddagen bød på endnu flere spændende debatter, sjove indslag og hygge.
Karin Vestergaard og jeg tog forbi IT-Paratskibet og hørte i hyggelige omgivelser om “Borgernært sundhedsvæsen: Flere læger eller mere teknologi?”, hvor der også blev snakket om blodprøver og analyser tættere på borgeren og om at gøre det “rigtigt første gang”. 👏👏👏👍
Bagefter besøgte vi Sundhedsstyrelsens telt og hørte debatten om “Hvad vil vi med det primære sundhedsvæsen ?”. Her kom Helene Probst, centerdirektør i Sundhedsstyrelsen med en lille opsang til de organisationer/faggrupper der havde meget travlt med kun at omtale sig selv og egne fortræffeligheder. Hun opfordrede til samarbejde og at bruge alle de sundhedsprofessionelles kompetencer til gavn for patienten. Et synspunkt vi kun kan bifalde i dbio. 👍👏😊
Så var det tid til “Mød hverdagens sundhedshelte” - en workshop, hvor de forskellige faggrupper - herunder også bioanalytikerne - quizzede og kom med gode råd og brugbare informationer til deltagerne.
Aftenen sluttede af med et grin, da satiregruppen MAGT underholdte med satiriske tvist på tingenes tilstand i det danske sundhedsvæsen - og det blev også til et par indslag om nogle af de politiske partier. 👏😆

Særligt benyttede sider på dbio.dk