Agurketid på nyhederne
Agurketid defineres som en periode i sommermånederne, hvor offentlige institutioner holder ferie og derfor er det svært for nyhedsmedier at finde reele nyheder, hvorfor der i stedet udsendes pseudonyheder.
Agurketid defineres som en periode i sommermånederne, hvor offentlige institutioner holder ferie og derfor er det svært for nyhedsmedier at finde reele nyheder, hvorfor der i stedet udsendes pseudonyheder.
Det er en oversættelse af det tyske ord Sauregurkenzeit (sur agurk tid), som betød den tid, hvor agurkerne modnes og der ikke er nogen videre omsætning i forretningerne. Ordet er kendt på tysk fra 1780, på dansk findes det først på tryk i 1897. På engelsk hedder det Cucumber time, og betyder at når agurkerne kommer ind, er societeten ude af byen (red. London).
Så i anledning af en agurketid, der dog har budt på mange reele nyheder, kommer her lidt agurke nyheder.
Klassisk agurkesalat:
Ingredienser:
1 Agurk
Groft salt
2 dl. Eddike
1 dl. Sukker
0.5 dl. Vand
Peber
Opskrift:
Rør eddike med sukker, kogende vand og peber til sukkeret er opløst.
Snit agurken i tynde skiver, gerne på råkostjern og drys dem med lidt salt. Lad dem trække 10 minutter.
Knug væden af og vend skiverne i eddikelagen,og lad salaten trække mindst ½ time.
Hæld agurkesalaten i et syltetøjsglas og stil det i køleskab.
Denne klassiker kan varieres i henhold til smag med æblecidereddike og dild, risvinseddike og chili (flager eller frisk), samt den som du laver og familien elsker.
Fortsat god sommer ønskes alle fra dbio Hovedstaden