Alle nyheder - dbio.dk

Vælg år og eventuelt måned og kategori. Afgræns yderligere ved brug af fritekstsøgning.
newsicon
08-07-2020

FERIE FERIE FERIE

Læs den korte opsummering af blandt andet vigtige datoer for medlemmerne i efteråret 2020.

newsicon
06-07-2020

dbio kæmper for rimelige vilkår under Covid-19

Aftaler for beredskabet er på plads, men desværre ikke for mikrobiologien. Flere steder har dbio dog indgået lokale aftaler om ekstra betaling.

newsicon
06-07-2020

dbio kæmper for rimelige vilkår under Covid-19

Aftaler for beredskabet er på plads, men desværre ikke for mikrobiologien. Flere steder har dbio dog indgået lokale aftaler om ekstra betaling.

newsicon
06-07-2020

dbio kæmper for rimelige vilkår under Covid-19

Aftaler for beredskabet er på plads, men desværre ikke for mikrobiologien. Flere steder har dbio dog indgået lokale aftaler om ekstra betaling.

newsicon
30-06-2020

Sekretariatets telefoner åbne fra 9-12 i juli

Har du brug for at tale med en medarbejder i dbio's sekretariat i juli, kan du ringe mandag-torsdag mellem 9.00 og 12.00.

newsicon
29-06-2020

Tid til sommerferie - sådan slapper du bedst af

I sidste uge afholdte dbio webinar med organisationspsykolog Marie Kingston, om hvordan man passer godt på sig selv, når man i lang tid har været under et højt arbejdspres.

newsicon
29-06-2020

Booking til blodprøvetagning, og de udfordringer, det medfører

Der opstår mange forskellige spørgsmål, når man vil indføre obligatorisk booking til blodprøvetagning og EKG. Læs her, hvordan udfordringerne takles i blodprøvetagningen på SVS i Esbjerg, Varde og Grindsted

newsicon
28-06-2020

dbio i syd sommer 2020

Efter at det tredie gang også er mislykkedes at udsende nyhedsbrev og invitationen er de at finde her

newsicon
26-06-2020

Danske Bioanalytikere anker dom i sag om forskelsbehandling af fleksjobbere

Hovedbestyrelsen i Danske Bioanalytikere har valgt at anke den såkaldte fleksjob-sag, som derfor skal for landsretten senere på året.

newsicon
22-06-2020

Kender du den nye app, hvor trolden Rumle forbereder børn på blodprøvetagning

Med en ny app fra Sygehus Lillebælt kan børn gennem leg forsøge at få en mere tryg oplevelse, når de skal have taget en blodprøve. Det skal samtidig forebygge nåleskræk senere i livet.

newsicon
19-06-2020

OK21 i gang igen

dbio er nu enige med resten af fagbevægelsen og arbejdsgiverne om at genoptage forberedelsen til OK21.

newsicon
19-06-2020

Hvordan kan arbejdspladsen bidrage til den grønne omstilling? Debat med Klimarådet og Greenpeace

Som en del af Broen til fremtiden inviteres dbio’s medlemmer til debat om, hvordan man kan gøre en forskel på arbejdspladserne, når det kommer til den grønne omstilling. Hvad har vi af handlemuligheder, og hvad virker, hvis vi skal nå 70% reduktion i 2030

newsicon
19-06-2020

IFBLS 2020

IFBLS er grundet COVID-19 udskudt til 2021

newsicon
19-06-2020

Det psykosociale Beredskab COVID-19

I relation til den aktuelle COVID-19 epidemi har regionen etableret et psykosocialt beredskab. Beredskabets overordnede formål er at understøtte den mentale sundhed og trivsel hos ansatte i Region Nordjylland.

newsicon
16-06-2020

Webinar: Pas godt på dig selv i en krisetid

Få viden og værktøjer til at passe godt på dig selv i denne særlige forandrings- og krisetid. Foredragsholder og psykolog Marie Kingston vil gøre os klogere på, hvordan corona-pandemien påvirker os. Og hvordan vi kan passe godt på os selv og hinanden.

newsicon
15-06-2020

Bioanalytikerstuderende på 4. semester tager udfordringen op i ambulatoriet under SARS-CoV-2

SARS-CoV-2 har haft en global påvirkning, hvor daglige rutiner er blevet ændret, og de fleste lande har indgået en nedlukning for at mindske smitterisikoen og dødstallet.

newsicon
04-06-2020

Anders Kühnau fra Danske Regioner: ”Bioanalytikerne har løbet rigtig stærkt, men vi er på rette vej”

Flere end 500.000 coronatest på to måneder har givet stress, overarbejde og uforudsigelige arbejdsopgaver blandt bioanalytikerne på de klinisk mikrobiologiske afdelinger, nu svarer Danske Regioner på kritikken.

newsicon
02-06-2020

Presset på corona-laboratorierne fortsætter. Her er brevet til sundhedsministeren

Bioanalytikerne på de klinisk mikrobiologiske afdelinger er presset af de mange corona-analyser. Sundhedsministeren har anerkendt problemet, men endnu ikke svaret på fagforeningens forslag. "Vi forventer handling fra ministeren," siger Martina Jürs.

newsicon
02-06-2020

Det skete også - mens Coronakrisen fyldte i medierne

3. februar indviede Sygehus Sønderjylland (SHS) et nyt laboratorium.

newsicon
29-05-2020

Norsk kvalitets-institut: Tre hurtigtest for coronavirus skiller sig ud

Det norske Noklus, der har til opgave at forbedre kvaliteten af den medicinske laboratorievirksomhed i Norge, har undersøgt elleve antistof-hurtigtest for coronavirus. Tre skiller sig positivt ud fra resten.

newsicon
26-05-2020

En opdatering på Coronakrisen fra Hanne Nielsen Bonde

Hanne Nielsen Bonde, regionsformand i dbio-Syddanmark, har sendt en samlende opdatering på coronasituationen.

newsicon
25-05-2020

Der er brug for at forstærke fundamentet for genåbningen af Danmark, ellers risikerer huset at vælte

Danske Bioanalytikere har sendt et brev til sundhedsministeriet med en række forslag til, hvordan teststratien bliver mere bæredygtigtig både lige nu og her og i fremtiden. ”Der er brug for flere hænder for til de mange covid-19 prøver" siger Martina Jürs

newsicon
22-05-2020

Dansk opgaveglidning i patologien inspirerer nordmænd

To bioingeniører og to patologer tog fra Kristiansand til Hjørring for at studere, hvordan bioanalytikerne her selvstændigt screener og diagnosticerer polypper fra tarmen.

newsicon
20-05-2020

Coronavirussen, og de udfordringer den medfører i Region Syddanmark

Læs Stephanie Loses kommentar til situationen i Covidanalyseringen + en kort status over det, som er sendt frem til hjemmesiden fra laboratorierne på sygehusene i Region Syddanmark

newsicon
20-05-2020

Vil du være ekstern censor på bioanalytikeruddannelsen?

Nu er der mulighed for at søge om at blive ekstern censor på bioanalytikernes grunduddannelse. Censorkorpset beskikkes for en 4–årig periode fra den 1. januar 2021 til den 31. december 2024.

newsicon
18-05-2020

Flere end 10 bioanalytikere corona-syge i Herning

Indberetninger af arbejdsskader begynder at strømme ind til Arbejdsmarkedets Erhvervssikring. Flere er syge i lang tid, og en bioanalytiker har også været indlagt på intensiv.

newsicon
18-05-2020

Skal din arbejdsplads vinde dbio's arbejdsmiljøpris 2020?

Hvad kan vi lære af jeres gode arbejdsmiljøarbejde? Gør os klogere og indstil jeres arbejdsplads til dbio’s arbejdsmiljøpris 2020. Fristen for at indstille sig er den 21. september 2020, og der er mulighed for at vinde 10.000,-.

newsicon
15-05-2020

Beretning fra bioanalytiker i Italien: "Det er, som om en tsunami er skyllet ind over vores hverdag

På laboratorier i de norditalienske sygehusvæsener betyder coronavirussens indtog, at hverdagen for de ansatte er vendt helt på hovedet, og arbejdsbetingelserne påvirket i kraftig grad. Her skildres det miljø, som de italienske bioanalytikere arbejder i.

newsicon
14-05-2020

Coronavirussens følger på laboratorierne på Odense Universitetshospital

4 medlemmer fra dbio-Syddanmark, som arbejder på Odense Universitetshospital (OUH), har sendt hver sin beskrivelse af forholdene på laboratorierne på OUH under coronakrisen.

newsicon
14-05-2020

Da sundhedsministeren kom forbi: ”Vores bioanalytikere løfter et kæmpe arbejde”

Efter gårsdagens melding om, at der er flere hænder på vej til de mikrobiologiske laboratorier rundt om i landet, var sundhedsministeren i dag på besøg hos bioanalytikerne på Odense Universitetshospital.

newsicon
13-05-2020

Bioanalytikernes arbejde med test for covid-19 er fundamentet for genåbningen af landet

Bioanalytikernes arbejdsmiljø er presset som følge af de tusindvis af test og analyser for covid-19, som faggruppen har leveret i de ti uger siden pandemiens start. Nu er der flere hænder på vej, lyder det fra sundhedsministeren.

newsicon
11-05-2020

Ny ferielov – planlæg din ferie

Har du styr på sommerferien? Husk, at der gælder særlige regler i år med den nye ferielov. Tag fat i os eller læs mere på hjemmesiden.

newsicon
11-05-2020

Coronavirussens følger på laboratorierne på Sygehus Lillebælt

Sygehus Lillebælt (SLB)er ikke repræsenteret i regionsbestyrelsen. Fællestillidsrepræsentant (FTR) for bioanalytikerne på SLB, Birgit Lindholm Jensen, har sendt sin beretning om, hvordan coronakrisen har påvirket bioanalytikere og laboranter på SLB

newsicon
09-05-2020

Pressemeddelelse: Offensiv teststrategi medfører allerede nu rød kurve på sygehuslaboratorier

Lange svartider på covid-19-prøver og et stigende antal falsk negative underminerer pointen med massetest, mener Martina Jürs, formand for Danske Bioanalytikere. Hun efterlyser bedre sammenhæng mellem forventninger og analysekapacitet.

newsicon
09-05-2020

Fællestillidsrepræsentant melder om presset arbejdsmilø: Prøverne hober sig hurtigt op

Antallet af både covidprøver og øvrige analyser stiger i øjeblikket, og samtidig mangler der reagenser og personale. Vagtskemaet er udvidet til døgndrift, og der er dårligt tid til selv korte pauser. FTR Trine Rasmussen kalder krydspresset "et mareridt

newsicon
08-05-2020

Hanne Vibeke Holst: "Jeg regnede da heller ikke med, at det var lige nu, det ville ske

Bestsellerforfatteren Hanne-Vibeke Holst udkom for godt to år siden med en spændingsroman, der på store stræk kan læses som drejebogen til den pandemi, der lige nu vender vrangen ud på verden.

newsicon
07-05-2020

Coronavirussens følger på laboratorierne på Sydvestjysk Sygehus, inkl. indslag fra TV-Syd

Et af de medlemmer i regionsbestyrelsen, der arbejder på Sydvestjysk Sygehus (SVS), har sendt en beskrivelse af forholdene på laboratorierne på SVS under Coronakrisen. Se også indslaget fra TV-Syd om Coronatest og det store arbejdspres, den medfører.

newsicon
05-05-2020

Mikrobiologisk afdeling på Hvidovre megapresset på kvalificeret personale

Mange tilbyder hjælp til Danmarks største analyseenhed for corona, som overnight måtte indføre treholdsdrift. Nødvendige kompetencer er en flaskehals, fortæller ledende bioanalytiker på Klinisk Mikrobiologi på Hvidovre Hospital, Susanne Pedersen.

newsicon
04-05-2020

Pressemeddelelse: Bioanalytikere: Borgerne skal være trygge ved at få taget blodprøver

Danske Bioanalytikere går nu ud en opfordring til Sundhedsstyrelsen og Sundhedsministeren om at få udformet klare retningslinjer, der siger, at bioanalytikere og andre sundhedsansatte med megen tæt patientkontakt SKAL anvende værnemidler som f.eks. visir.

newsicon
04-05-2020

Coronavirussens følger på laboratorierne på Sygehus Sønderjylland

To af de medlemmer i regionsbestyrelsen, som kommer fra Sygehus Sønderjylland (SHS), har sendt en beskrivelse af forholdene på laboratorierne på SHS under Coronakrisen

newsicon
01-05-2020

Sådan afslører blodprøver og svælgpodninger coronavirus - forklaringen til dig, der ikke er bioanalytiker

Bioanalytikere over hele landet får travlt med at opfylde Sundhedsministeriets mål om at udføre op mod 42.000 daglige coronatests. Der skal testes på to forskellige måder, der stiller hver sine krav til sundhedspersonalet og giver hver sine oplysninger.

newsicon
29-04-2020

Frustrerede studerende: ”Bliver vi nogensinde færdige?!”

Det er aldrig nemt at skrive bachelorprojekt, men i den nuværende coronaepidemi er det som at løbe marathon på en forhindringsbane. To bioanalytikerstuderende giver indblik i processen.

newsicon
28-04-2020

Virtuel 1. maj

1. maj i Fælledparken er som tidligere skrevet aflyst, men LO Hovedstaden og FH holder en virtuel 1. maj fra kl. 10 Opdateret 29/4 med LO Hovedstadens talere

newsicon
28-04-2020

Bioanalytikere styrer corona-testcentre for borgere i Odense og Herning

Biokemisk afdeling styrer de hvide telte i Odense, i Herning er en bioanalytiker udpeget til sundhedsfaglig leder. I andre regioner har organiseringen været uvis, og det har været svært at få klarhed over, hvem der skal stå for kvaliteten af prøvetagning.

newsicon
27-04-2020

40 tons affald om dagen og historien om genbrugsanlægget, der brændte

Region Hovedstaden og 38 kommuners store planer om plastanvendelse er gået op i røg. I løbet af 2020 vil Region Hovedstaden teste, hvordan man bedst og mest effektivt får genanvendt plastaffaldet fra hospitalerne.

newsicon
27-04-2020

1. maj - sammen hver for sig

FH, Fagbevægelsens Hovedorganisation, holder 1. maj - SAMMEN - HVER FOR SIG. Det sker på Facebook mellem kl 10 og 11 den 1. maj.

newsicon
25-04-2020

IFBLS 2020 - rescheduling to August 24th-28th 2021

Due to the Covid-19 virus pandemic the 34th IFBLS World Congress of Biomedical Laboratory Science in Copenhagen has been rescheduled.

newsicon
23-04-2020

Analyserobotter marcherer ind på Statens Serum Institut

Transporter fra de hvide telte i hele landet skal dagligt bringe op mod 20.000 covid-19 prøver til Statens Serum Institut i København, hvor høj automatisering skal håndtere presset. ”Vi begynder med få tusinde analyser om dagen, og så opskalerer vi..

 

 NYHEDSBREV

 

Hold dig opdateret med nyt fra dbio.dk. Tilmeld dig dbio's nyhedsbrev.

LinkedIn Email Twitter