Alle nyheder - dbio.dk

 Vælg år og eventuelt måned og kategori. Afgræns yderligere ved brug af fritekstsøgning.
newsicon
24-02-2021

Højere erfaringstillæg og mere i pension til alle – sidste OK21 forlig på plads i regionerne

Sundhedskartellet og Danske Bioanalytikere har forhandlet det sidste på plads med regionerne, hvor bl.a. organisationspuljen nu er fordelt. Martina Jürs er glad for et højere erfaringstillæg og tillæg til underviserne, men også løft af pensionen til alle.

newsicon
22-02-2021

OK-21 er næsten færdigforhandlet, læs din regionsformands kommentar

Som regionsformand sidder Hanne Nielsen Bonde både i dbio's hovedbestyrelse og i arbejdsmarkedsudvalget. Derfor har hun kunnet følge forhandlingerne om OK-21 tæt.

newsicon
20-02-2021

”Lønnen stiger for alle, og det er godt” - OK21 forlig på plads i regionerne

Forhandlingsfællesskabet har forhandlet en aftale på plads med regionerne, hvor købekraften er sikret. Martina Jürs er glad for, at lønnen stiger for alle, og at der er afsat organisationspuljer. Sundhedskartellet forhandler det sidste på plads søndag.

newsicon
17-02-2021

Mangel på bioanalytikere: dbio’s regionsformænd mødes med regionsrådsformændene

Manglen på bioanalytikere er akut og bliver kun større. "Hvad kan vi gøre?" Det spørgsmål har dbio´s regionsformænd invitereret deres respektive regionsrådsformænd til at drøfte på et møde i hver region.

newsicon
16-02-2021

Petriskålen: Kø til repræsentantuddannelse, ny hjemmeside på vej, dbio aflyser Folkemøde deltagelse

Højdepunkter fra mødet i Hovedbestyrelsen den 20. og 21. januar. På dagsordenen var blandt andet: kø til repræsentantuddannelse, ny hjemmeside på vej, dbio aflyser Folkemøde deltagelse - og meget andet. Læs Petriskålen - Nyt fra HB - her.

newsicon
16-02-2021

Arbejdsskader skal anmeldes - også hvis det handler om Coronasmitte eller gener på grund af værnemidler

Er du blevet smittet med COVID-19 på arbejdet eller har du gener fra værnemidler? Husk at få det anmeldt som en arbejdsskade. Alle sager skal anmeldes, hvis der er mistanke om, at det skyldes dit arbejde.

newsicon
15-02-2021

OK21 i kommunerne: ”Jeg glæder mig over, at lønnen stiger for alle”

Forhandlingsfællesskabet har hen over weekenden forhandlet en aftale på plads med kommunerne. Martina Jürs satser på, at det også lykkes at aftale organisationspuljer på 0,5 procent med regionerne, når der forhandles i weekenden.

newsicon
15-02-2021

God debat på TR-stormøde om OK21: ”Vi kan kun noget sammen med jer”

Flere end 60 fælles- og tillidsrepræsentanter deltog onsdag i et virtuelt møde om status for OK21 inden slutspurten i forhandlingerne.

newsicon
12-02-2021

Månedens hilsen fra dbio-Midtjylland.

Har du modtaget månedens hilsen?

newsicon
11-02-2021

Undgå gener ved brug af mundbind

Masker dagen lang kan give hudgener og hovedpine. Læs, hvad I kan gøre på arbejdspladsen for at minimere ubehag og gener ved brug af masker.

newsicon
10-02-2021

Kom sammen igennem CORONATÅGEN

Er din arbejdsdag også præget af tvivl, pres og evige forandringer ? Så kan du måske have gavn af at høre Tommy Krabbes foredrag om tillid og sammenhold. Deltag i online-mødet den 3.3.2021 kl 18.30

newsicon
09-02-2021

OK21 i regionerne: Forhandlingerne for alle fortsætter

Sundhedskartellet mødtes i dag med regionerne. Forhandlingerne fortsætter, og planen er en aftale i slutningen af februar.

newsicon
08-02-2021

Fælles nordisk nødråb: Der mangler akut bioanalytikere i hele Norden

Bioanalytikerformand Martina Jürs har sendt et brev med et nødråb til Magnus Heunicke og Ane Halsboe-Jørgensen hhv. sundhedsminister og uddannelses- og forskningsminister. Enslydende breve er på vej til samme ministre i Norge, Sverige, Finland og Island.

newsicon
07-02-2021

OK21 forlig i staten: 6,75 procent over de næste tre år. Nu venter regionerne

Ny tre-årig overenskomst er på plads for statens medarbejdere. Reallønnen er sikret og den samlet ramme endte på 6,75 procent. Lønstigninger alene udgør 4,42 procent. "Reallønnen skulle sikres, og det ser ud til at lykkes,” siger formand Martina Jürs.

newsicon
06-02-2021

Lønnedgang i staten bliver mindre end først meldt ud

Lønnedgangen i staten fra 1. februar bliver på 31 kroner i stedet for 87 kr. pr. måned, som først meldt ud. ”Det er stadig en bitter pille at sluge, når lønnen sættes ned. Målet er nu, at lønnen stiger allerede den 1. april med en ny overenskomst.”

newsicon
05-02-2021

Internationalt netværk af bioanalytikereksperter søger nye medlemmer

IFBLS, den internationale sammenslutning af bioanalytikere, søger nye medlemmer til et internationalt netværk af faglige eksperter. Netværket er blandt andet med til at rådgive WHO. Ansøgningsfrist er 20. februar 2021.

newsicon
01-02-2021

Introduktion for nyuddannede bioanalytikere

”Introduktion af nyuddannede bioanalytikere” er kommet på Region Syddanmarks budget

newsicon
30-01-2021

dbio om OK21-forhandlinger i staten: Forhandlinger i slutspurt

Statens OK21 forlig kan komme allerede i næste uge. ”Hvis du er ansat i staten skal du holde øje med din indbakke og dbio.dk i den kommende tid," siger formand for Danske Bioanalytikere, Martina Jürs.

newsicon
30-01-2021

dbio om OK21-forhandlinger i regionerne: ”OK21 skal signalere, at alle medarbejdere er værdsatte”

Sundhedskartellet mødtes med regionerne for at tale om bl.a. arbejdstid, lokalløn og ledere. ”Jeg håber, vi sammen med regionerne kan finde en fælles landingsbane, hvor både løn og vilkår signalerer, at alle faggrupper er værdsatte,” siger Martina Jürs.

newsicon
28-01-2021

Kom i gang med LinkedIn, sæt kommaer, tips og tricks til dit PowerPoint: Gratis adgang til 38 onlinekurser

Vil du gerne i gang med at bruge LinkedIn? Har du styr på, hvordan du sætter kommaer? Eller vil du gerne blive bedre til at lave præsentationer i PowerPoint? Som medlem af Danske Bioanalytikere har du gratis adgang til en lang række onlinekurser.

newsicon
28-01-2021

Til rådighed 24/7?

Formand i dbio, Martina Jürs, skriver i månedens Frispark om det at være på hele tiden, sociale medier og medlemmernes forventninger til formanden.

newsicon
27-01-2021

dbio om OK21-forhandlinger: Venter på statens forlig

Forhandlingsfællesskabet mødtes tirsdag med regionerne for at tale om bl.a. løn og frit valg, men så længe statens forlig ikke er på plads, kender man ikke økonomien. "OK21 skal afspejle, at alle faggrupper er værdsatte," siger Martina Jürs.

newsicon
25-01-2021

Aftaler om honorering af Coronaarbejde

dbio-Syddanmark har nu været i forhandling med Region Syddanmark. Du kan læse om resultatet af forhandlingerne i artiklen her

newsicon
21-01-2021

Bioanalytikerstuderende oplever problemer med at komme i praktik

Danske Bioanalytikere er blevet gjort opmærksom på, at nogle bioanalytikerstuderende har fået nægtet nødpasning til deres børn. ”Uholdbart,” siger næstformand i Danske Bioanalytikere, Katja Wienmann Bramm.

newsicon
20-01-2021

OK21: Mindre lønnedgang i staten udsættes til marts

Efter nytår blev det meldt ud, at alle statsansatte skulle gå 0,25 % ned i løn fra 1. februar 2021. Men pga. en regnefejl sættes det nu foreløbig i bero. Nu forhandles der på livet løs for en ny overenskomst, hvor lønnen stiger allerede 1. april 2021.

newsicon
18-01-2021

Ugur Sahin og Özlem Türeci: Det tyske ægtepar bag coronavaccinen

Et tysk ægtepar med rødder i Tyrkiet står bag firmaet BioNTech, som har udviklet vaccinen mod corona på mindre et år, sammen med det amerikanske medicinalfirma Pfizer. Det tyske familiefirma formåede at overhale mange konkurrenter indenom.

newsicon
15-01-2021

Pris til mentorordning i Randers: Jeg kastede Lisa ud på dybt vand fra den første dag

Det letter indkøringen på en ny arbejdsplads, når man kun skal forholde sig til et enkelt menneske. Det har man taget konsekvensen af i Randers. Her har man indført en mentorordning, som tager ny tager nyansatte i hånden og samtidig giver de andre mere ro

newsicon
11-01-2021

Interview med en Arbejdsmiljørepræsentant

De første valg til Arbejdsmiljørepræsentant er her i januar 2021, og i den anledning har jeg interviewet en AMiR, for at synliggøre arbejdet som AMiR

newsicon
11-01-2021

Ny podcast om, hvordan det er at være bioanalytiker under coronaepidemien

I de to første afsnit af en helt ny podcast møder vi Camilla Andersen, der var en af de allerførste bioanalytikere, der blev vaccineret mod coronavirus og Else Marie Klærke, der er meget optaget af arbejdsmiljøet, og håber der snart er lys forude.

newsicon
11-01-2021

Honorering af Coronaarbejde

dbio-Syddanmark er i forhandling om at få beskrevet et tillæg, der anerkender bioanalytikernes indsats, beredskab og arbejdspres på coronaområdet. Så der arbejdes på sagen.

newsicon
08-01-2021

OK21: Gode toner om bæredygtigt arbejdsliv fra forhandlingerne

Det er dejligt, at vi er enige med arbejdsgiverne om, at medarbejderne skal have lyst til at arbejde i sundhedsvæsnet. Men jeg er spændt på at se, hvordan vi når i mål – og så skal vi også se på lønnen, siger Martina Jürs efter dagens præsentation af krav

newsicon
08-01-2021

Klinisk mikrobiologi i Hvidovre gør klar til at analysere for den smittefarlige delta-mutation

”Vi arbejder på højtryk. I eftermiddag skal vi melde ind Danske Regioner, hvornår vi er klar til at analysere med PCR Delta, for at detektere den nye klon og til at sekventere alle positive prøver, som led i smitteopsporingen”, fortæller Susanne Pedersen.

newsicon
08-01-2021

Jeg er blevet 10 år ældre: Corona tvinger Louise ned i tid

10 år ældre i løbet af en måned. Sådan synes Louise Hauge, at corona har forandret hende. Louise Hauge var et par aftener så plaget af åndenød, at hun var bange for, hun ikke vågnede op næste morgen.

newsicon
08-01-2021

Coronavirus sætter statsansatte bioanalytikere ned i løn

Bioanalytikere ansat i staten vil som alle andre statsansatte opleve en lønnedgang på 0,25 pct. pr. 1. februar 2021. En usædvanlig situation, der er forårsaget af Covid-19’s pres på de private lønninger.

newsicon
07-01-2021

Corona trækker tænder ud på biokemi - Midt- og Vestjylland er løbet tør for bioanalytikere

Kampånden og holdånden overlever på presset afdeling i Herning, selv om mange bioanalytikere er slidte. Ikke mindst fordi de ikke kan afspadsere store mængder overarbejde. "Vi vil gerne, og vi er gode til vores arbejde. Men vi vil gerne være flere

newsicon
05-01-2021

Den engelske coronavirus-variant spreder sig i Danmark

Den engelske virusvariant SARS-CoV-2 cluster B.1.1.7 spreder sig stadig i Danmark, der er nu påvist 86 tilfælde herhjemme. Men antallet forventes at være ni gange større. Det fremgår af en ny rapport fra Statens Serum Institut (SSI).

newsicon
04-01-2021

dbio-Syddanmark tilbyder den første virtuelle temadag for TRIO-grupperne

TRIO-grupperne = leder, tillids- (TR) og arbejdsmiljørepræsentant (AMiR) inviteres til en virtuel temadag om bæredygtigt arbejdsliv. Aftal deltagelse i din TRIO-gruppe og book den 2/3 fra kl. 9-15 i kalenderen.

newsicon
04-01-2021

Vi må ikke glemme arbejdsmiljøet!

I denne Corona-tid med masser af opgaver og arbejdsdage i højt tempo, er det fristende at prioritere arbejdsmiljøarbejdet ned – men det er nu, at arbejdsmiljøet er vigtigere end nogensinde, skriver næstformand Katja Wienmann Bramm i månedens frispark.

 

 NYHEDSBREV

 

Hold dig opdateret med nyt fra dbio.dk. Tilmeld dig dbio's nyhedsbrev.

LinkedIn Email Twitter