Alle nyheder - dbio.dk

Vælg år og eventuelt måned og kategori. Afgræns yderligere ved brug af fritekstsøgning.
newsicon
20-08-2018

Vil du være med i dbio's øverste ledelse?

Der er udskrevet valg til dbios forretningsudvalg. Som formand og næstformand i dbio er du fuldtidsfrikøbt til det politiske arbejde.

newsicon
20-08-2018

Arbejdsmiljøkonference

LO-Fyn /FTF arrangement om arbejdsmiljø i forbindelse med den europæiske arbejdsmiljøuge

newsicon
17-08-2018

Vil du være diagnostisk samarbejdspartner?

Bioanalytiker Ulla Saaby Steffensen fik ideen og lysten til at kaste sig ud i opgaven som bioanalytiker i Holstebro Kommunes akutteam efter at have deltaget i diplommodulet ”bioanalytisk diagnostik i patientforløb”.

newsicon
15-08-2018

Nu starter hverdagen igen: Sådan får du en god start

Efter en velfortjent sommerferie er mange nu tilbage i hverdagen, men hvordan starter man op på den bedst mulige måde? Arbejdsmiljøweb.dk har samlet en række gode råd.

newsicon
15-08-2018

Ny regionsbestyrelse i dbio-Midtjylland 2018-2021

Der er valgt ny regionsbestyrelse i dbio-midtjylland. Den nye bestyrelse består af 11 medlemmer fra hele regionen.

newsicon
13-08-2018

Camilla kæmpede sig fri af førtidspension og blev bioanalytiker

Det stod ikke skrevet i stjernerne, at Camilla Vang Østergaard skulle blive bioanalytiker. En slem stress sendte hende ud i en førtidspension. Men hun kom ovenpå, besteg bjerget ved at tage en ny uddannelse og har i dag fundet sin rette hylde.

newsicon
13-08-2018

Telemedicin ved hjælp af egen blodprøvetagning

SLB, Vejle, har udviklet metoden, hvor patienter i marevanbehandling selv måler deres INR, og ved hjælp af NEM-ID indtaster resultatet på Sundhed.dk, hvor medicindosis udregnes. Det giver patienterne stor frihed.

newsicon
10-08-2018

Tillykke med valget i dbio-Sjælland

Tillykke til regionsformand Anja Lykke Aakeson, den nye regionsnæstformand Sidsel Wessel samt 4 bestyrelsesmedlemmer. Fristen for at melde sig som kandidat er overskredet, og her kan I læse resultatet

newsicon
10-08-2018

Tillykke med valget i dbio-Sjælland

Tillykke til regionsformand Anja Lykke Aakeson, den nye regionsnæstformand Sidsel Wessel samt 4 bestyrelsesmedlemmer. Fristen for at melde sig som kandidat er overskredet, og her kan I læse resultatet.

newsicon
10-08-2018

Nye forkvinder i dbio-regionerne

Der er blevet valgt nye formænd, næstformænd og bestyrelser i regionerne i Danske Bioanalytikere. Nogle valg er allerede afgjort, men på andre poster er der kamp om pladserne. Se her, hvordan det ser ud i din region.

newsicon
09-08-2018

Tillykke med valget i dbio-Syddanmark

Tillykke til regionsformand Hanne Nielsen Bonde, regionsnæstformand Jesper Rønn samt syv bestyrelsesmedlemmer. Fristen for at melde sig som kandidat er overskredet, og her kan I læse resultatet

newsicon
09-08-2018

Genvalgt formand og næstformand

Lotte Christensen og Klara Skødt Jørgensen er genvalgt som henholdsvis Regionsformand og -næstformand for de næste 3 år.

newsicon
08-08-2018

Ny formand og næstformand i dbio-Midtjylland

Karin Vestergaard bliver regionsformand og Ruth Szöke Skovgaard bliver regionsnæstformand i Danske Bioanalytikere Midtjylland.

newsicon
06-08-2018

Ny bestyrelse i dbio-Nordjylland

Opstillingsfristen til bestyrelsen i dbio-Nordjylland er nu passeret. Det er glædeligt at kunne meddele, at bestyrelsen bliver fuldtallig med de kandidater der har meldt sig. Læs her valgoplæg og hvem den nye bestyrelse består af.

newsicon
03-08-2018

Valg til regionsbestyrelsen

Fristen udløber i næste uge

newsicon
31-07-2018

Stil op for din region!

Nu er der valg til regionernes bestyrelser. Alle aktive medlemmer af Danske Bioanalytikere er stemmeberettigede og valgbare. Til hver regionsbestyrelse skal vælges formand, næstformand, hovedbestyrelsesmedlemmer og øvrige bestyrelsesmedlemmer.

newsicon
23-07-2018

Bliv klogere på din pensionsordning i PKA

Ved du... Hvordan du er dækket i pensionskassen? Hvem der får udbetalingerne fra pensionskassen, når du dør?

newsicon
13-07-2018

Ny uddannelse skal skaffe flere bioanalytikere i Region Sjælland

Professionshøjskolen Absalon er blevet godkendt til at optage flere studerende på bioanalytikeruddannelsen og er dermed klar til at udvide udbuddet af uddannelser i Kalundborg.

newsicon
11-07-2018

Rapport: PKA’s klimastrategi blandt verdens førende

Den internationale tænketank Asset Owners Disclosure Project (AODP), der rangerer verdens største internationale investors håndtering af klimarisici, har i en ny rapport fremhævet PKA, som eneste danske selskab, blandt de førende på dette område.

newsicon
09-07-2018

Ferie dbio Sjælland

Regionsformand Anja Lykke Aakeson holder ferie i uge 29,30 og 31.

newsicon
09-07-2018

Så blev det sommer i Danmark

Så nåede vi skolernes sommerferie og første halvdel af 2018 er allerede gået. Det har været et travlt halvår med konfliktforberedelse og demonstrationer, med tv’et tændt på NEWS 24/7 og ”fest ” foran forligsinstitutionen.

newsicon
09-07-2018

Snu ulve og loyale hyrdehunde: Hverdagen som repræsentant

TR og AMiR kan mange af de samme ting, men har forskellige opgaver. dbio er i gang med projekt Fremtidens repræsentant, som skal munde ud i en række anbefalinger til, hvordan repræsentanterne - også i fremtiden - er relevante for medlemmerne.

newsicon
06-07-2018

Opgaveglidning: Jordemødre udfører PCR-analyser på fødegangen i Kolding

”11 koordinerende jordemødre er blevet trænet af eksperter fra det finske firma, der har udviklet apparaturet, og den danske distributør, hvorefter de skulle sætte mindst ti analyser op for at blive certificeret," fortæller overlæge Mohammed Khalil.

newsicon
04-07-2018

dbio holder kongres for hele verden i 2020

Danske Bioanalytikere er i 2020 vært for verdenskongressen for bioanalytikere, IFBLS 2020. Forberedelserne til den store kongres er allerede godt i gang.

newsicon
02-07-2018

Forstå OK 18 på tre minutter

Aftalen er på plads. OK 18 - overenskomsten for de næste tre år. Her får du de mest centrale pointer og tal fra aftalen med Danske Regioner.

newsicon
02-07-2018

Familiedag med dbio-Syddanmark på Tirpitz

tag familien med til en oplevelse på Bunkermuseet, Tirpitz.

newsicon
02-07-2018

Ferie og hele 3 tilbud

Vi kan træffes hele sommeren og efter ferien starter vi op med 3 gode tilbud. Medlemsmøder hånd- og skulderskader, ferie og barsel for TR og ledere og til sidst men ikke mindst generalforsamling.

newsicon
30-06-2018

Fortsat usikkerhed om brugerbetaling for tolkning

Fra 1. juli er der knap så let og lige adgang for alle i sundhedsvæsnet. Når man har boet i Danmark i tre år, skal man betale for tolkning, der er dog en række undtagelser. Men det er stadig uklart, hvordan det afgøres om patienten selv skal betale.

newsicon
29-06-2018

Laboratoriebussen skal også efter sommerferien holde borgerne ude af sygehuset

Det mobile laboratorium var faktisk på vej i garage, men nu har Roskilde og Solrød kommuner reddet bussens fremtid, i hvert fald indtil årsskiftet. Og det til glæde for borgerne, som undgår en tur på sygehuset.

newsicon
29-06-2018

Nu skal - nogle - patienter betale for tolk på sygehuset

Fra den 1. juli skal personer, der har boet mere end tre år i Danmark, betale for tolkning i sundhedsvæsnet. Det er lægen, der afgør, hvornår der er brug for tolk. Lægeforeningen og Danske Patienter frygter fejl i behandlingen.

newsicon
28-06-2018

Kongressen i dbio skal diskutere valg af hovedorganisation

Danske Bioanalytikere fortsætter som medlem af FTF+LO - indtil videre. Hovedbestyrelsen i dbio besluttede i går, at spørgsmålet om fremtidig hovedorganisation skal drøftes af de delegerede på dbio's kongres den 20. og 21. november.

newsicon
27-06-2018

Talentforløb i Aarhus skal styrke bioanalytikerprofessionen

Professionshøjskolen VIA i Aarhus har gode erfaringer med udvikling af talenter blandt de bioanalytikerstuderende. I samarbejde med klinisk praksis har de udviklet tre spor for talentforløb: Forskning, innovation og organisationsudvikling.

newsicon
26-06-2018

Brandingpris

Igen i år, vil der på generalforsamlingen blive uddelt dbio-Sjællands Brandingpris.

newsicon
26-06-2018

Kongresdelegeret - hvad indebærer det?

I sidste uges nyhed fik I et link til en ”stillingsannonce” om at være delegeret. I regionsbestyrelsen har vi efterfølgende haft en drøftelse af procedurer, og det har givet anledning til, at vi vil uddybe det lidt.

newsicon
25-06-2018

Generalforsamling i dbio's regioner

Danske Bioanalytikeres regioner holder generalforsamling i september 2018.

newsicon
22-06-2018

Få gratis inspiration og redskaber til at udvikle dig som leder

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Væksthus for ledelse og giv dig selv en lille refleksionspause hver uge. Her er der fokus på hverdagens opgaver og udfordringer som leder.

newsicon
22-06-2018

Hvad er mobning?

En landsdækkende undersøgelse viser, at mobning plager blandt bioanalytikere i hele landet. Over 12 procent af bioanalytikerne, beretter om mobning. Det viser tal fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø. Men hvad menes der med mobning?

newsicon
22-06-2018

Næstformand i dbio: "Tal om mobning

Kommentar: Mobning drejer sig om gruppedynamik og dårlige vaner. Om dig og mig. Det skal vi turde tale åbent om.

newsicon
21-06-2018

Stil op for dbio-Sjælland

Nu er der valg til regionens bestyrelse. Alle aktive medlemmer af Danske Bioanalytikere Sjælland er stemmeberettigede og valgbare. Bestyrelsen består af 9 medlemmer.

newsicon
21-06-2018

Video: Sådan forebygger man voksenmobning på arbejdspladsen

Rigshospitalet har udviklet en række nye vejledninger og tips om mobning - til alle ansatte og alle arbejdspladser. En kort tegnefilm fortæller om kernen i mobning – set fra en nye synsvinkel - se den her.

newsicon
21-06-2018

Mobning og hård arbejdskultur rammer mange bioanalytikere og laboranter

Bioanalytikere er en af de faggrupper, der mest plaget af mobning og hån viser stadig flere undersøgelser. Det handler ikke om de onde mod de svage, løsningen er at forandre arbejdskulturen og nye metoder.

newsicon
19-06-2018

Ulønnet traineeforløb udløste utraditionelt job i medicinalfirma

Jannik Johansen landede sit drømmejob som det allerførste efter sin bachelor; han tog nemlig lige en lidt atypisk genvej med e-læring på sidste del af studiet, så han kunne bruge syv måneder i selvorganiseret praktik på ALK i Hørsholm. Der er han nu ansat

newsicon
19-06-2018

Valg 2018 i dbio-Syddanmark

Overvejer du at stille op til en af posterne i dbio-Syddanmark? Klik videre og se, hvad det indebærer at være valgt.

newsicon
14-06-2018

Laboratoriebussen fra Køge langtidsparkeres fra 1. juli

På trods af interesse fra flere andre kommuner lykkedes det ikke Køge Kommune at finde økonomi til at fortsætte driften af Det Mobile Laboratorium resten af 2018. Nu arbejdes der for en eventuel billigere løsning og en større aktionsradius.

newsicon
14-06-2018

dbio-Syddanmark deltager på Folkemødet

Ligesom i 2017 deltager dbio's hovedbestyrelse også i år i Folkemødet på Bornholm. Der skal arbejdes med synliggørelse, borgernær bioanalytiker, m.m.

newsicon
13-06-2018

Nu ringer lægen direkte til bioanalytikeren på fremtidens hospital på Bornholm

BIG DATA: På baggrund af en dataanalyse af forbruget af klinisk kemiske prøvesvar er man på Bornholm i færd med at kortlægge arbejds- og tankegangene mellem laboratoriet og de kliniske afsnit. Mål: Færre stik for patienterne og bedre brug af bioanalytiker

newsicon
12-06-2018

Kom med til ledertemadag om arbejdsglæde og engagement den 28. november

dbio holder temadag om praksisnær ledelse den 28. november, og i år handler det om fastholde og styrke motivation og arbejdsglæde i hverdagen.

newsicon
11-06-2018

Tag med dbio-Syddanmark til Tirpitz den 30/9-2018

Tag familien med til denne storslåede oplevelse. Tirpitz byder på følgende udstillinger: Tirpitzbunkeren, En hær af beton, Rav - havets guld og Den skjulte vestkyst.

newsicon
08-06-2018

God integration findes i hverdagen på laboratoriet

I dag afholder statsminister Lars Løkke Rasmussen integrationstopmøde på Marienborg. FTF, som dbio er en del af, er med til topmødet. Fra en række bioanalytikere lyder det, at man bør behandle mennesker ens uanset om de hedder Lis, Fatima, Ahmed el. Helle

 

 NYHEDSBREV

 

Hold dig opdateret med nyt fra dbio.dk. Tilmeld dig dbio's nyhedsbrev.

 

 Aktuelle temaer

 
LinkedIn Email Twitter