Alle nyheder - dbio.dk

Vælg år og eventuelt måned og kategori. Afgræns yderligere ved brug af fritekstsøgning.
newsicon
02-12-2020

Blodprøver: Kerneopgave eller skodjob?

Hvem må tage ”vores” blodprøver? På Gentofte Hospital har Klinisk Biokemisk Afdeling ansat 19 unge studenter på sabbatår til at tage blodprøver og ekg. dbio’s formand Martina Jürs forholder sig her til debatten på Facebook.

newsicon
02-12-2020

IFBLS 2021 - join the lab race – Second call for abstracts

På grund af coronaepidemien er verdenskongressen for bioanalytikere rykket til 24-28. august 2021. Og nu er det tid til at indsende abstracts, hvis du vil deltage med en poster eller et foredrag. Deadline for abstracts er d. 31. januar 2021.

newsicon
01-12-2020

Mød velfærdsstatens helte i julekalender - 3 bioanalytikere er med

Årets julekalender fra Københavns Professionshøjskole handler om dyder og velfærdshelte. 24 udvalgte velfærdshelte præsenteres i relation til fire dyder: Omsorg, mod, visdom og engagement.

newsicon
30-11-2020

Meld dig ind i dbio og få konfliktstøtte

Husk, at fortælle dine kolleger, at de skal være medlem af dbio senest 31. december 2020, hvis de vil kunne få konfliktstøtte ved en eventuel konflikt.

newsicon
30-11-2020

Er farven forsvundet på dit emblem

Uddannede bioanalytikere, der er medlem af dbio, får et emblem. Emblemerne har dog en tendens til at miste noget af farven. Derfor kan du bytte dit slidte emblem med et nyt.

newsicon
30-11-2020

Nu kan din arbejdsgiver kræve, at du skal testes for covid-19

Arbejdsgiverne får frem til 1. juli 2021 ekstraordinært mulighed for at pålægge ansatte at blive testet for covid-19 – fx efter indrejse til Danmark – og få resultatet at se.

newsicon
27-11-2020

Virkeligheden, som ingen ventede. Situationsrapport fra Klinisk mikrobiologi i Aarhus

Slut september: De ansætter, bygger til og kører mange, mange flere prøver end tidligere. På Klinisk Mikrobiologi på Aarhus Universitetshospital går det stærkt som følge af COVID-situationen, og for nogle medarbejdere er tempoet da også alt for højt.

newsicon
27-11-2020

Tillidsrepræsentanten på KMA i Aarhus: Det er svært at blive ved med at knibe ballerne sammen

Johanne Højlund Hedegaard, der er tillidsrepræsentant på Klinisk Mikrobiologi ved Aarhus Universitetshospital, fortæller om en presset situation med daglige forandringer, stor omstillingsparathed og arbejdspres.

newsicon
25-11-2020

Om virtuelle vitser og værdien af en kollegial kaffesnak

Sæt pris på jeres arbejdsfællesskab! Selvom I har særligt travlt i denne underlige tid, møder I stadig hinanden som kolleger, og det savner vi andre bag vores ensomme skærme. Jeg glæder mig meget til at se jer igen face-to-face på den anden af corona.

newsicon
23-11-2020

Dbio-Syddanmark melder sig ind i det digitale univers

I 2020 har dbio-Syddanmark oplevet at måtte aflyse en række arrangementer pga. den aktuelle corona-situation. Det har ikke kunnet være anderledes. Men nu skal der ske noget

newsicon
20-11-2020

Vil du være underviser på dbio’s TR-uddannelse?

​dbio søger en underviser til kurser på TR-uddannelsen. Er det dig? Vi er ved at revidere uddannelsen, så du kommer til at være med fra start, når den nye uddannelse går i luften i 2021.

newsicon
16-11-2020

Langt fra Borgen: Politikere besøger coronalaboratoriet på Hvidovre

Folketingsmedlem Liselott Blixt (DF) og regionsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) havde torsdag i sidste uge fornøjelsen af at komme ud af kontorerne og ind på laboratoriet.

newsicon
16-11-2020

Sådan forholder du dig til coronavirus/COVID-19 som medarbejder

Det er overskriften på en af Region Syddanmarks hjemmesider. Her kan du finde svar på mange af de spørgsmål, som kan opstå i forbindelse coronaen og dit arbejdsliv

newsicon
13-11-2020

Sundhedsstyrelsen fraråder brug af hurtig antigentest som alternativ til PCR-test

Personer med symptomer og personer med kontakt til smittede bør ikke bruge en hurtig antigentest til at afgøre, hvorvidt de er smittede med covid-19, siger Sundhedsstyrelsen nu. Antigentests er simpelthen for usikre, og man risikerer at smitte andre.

newsicon
13-11-2020

dbio har forhandlet løntillæg til klinisk mikrobiologi i tre regioner

Efter pres fra dbio er det nu lykkedes at indgå aftaler i tre regioner om løntillæg for bioanalytikere og laboranter på KMA, som ikke har kunnet vende tilbage til en normal arbejdstid. Aftalerne er forskellige, da arbejdet er organiseret forskelligt.

newsicon
12-11-2020

Så er de 20 midtjyder fundet.

Blandt ansøgerne til dbio-Midtjyllands pulje til IFBLS-kongressen, er der nu fundet en delegation på 20 bioanalytiker.

newsicon
11-11-2020

SSI: Antigentest ville have overset mere end 8000 coronasmittede herhjemme

I sidste uge bragte dbio.dk en artikel med overskriften ”Nyt studie: Antigentest for coronavirus dumper på stribe.” Efter længere tids debat går Statens Serum Institut nu ud og siger, at antigentest kun kan bruges som supplement til PCR-test.

newsicon
09-11-2020

Bolsjer på vej til laboratorierne

dbio-Syddanmarks regionsbestyrelse sender bolsjer ud til laboratorierne på sygehusene.

newsicon
06-11-2020

280.000 nordjyder skal testes for corona: ”Det er ligesom at spise en elefant”

En ny mutation af coronavirus har lukket Nordjylland ned og betyder blandt andet, at alle nordjyder i de syv berørte kommuner skal testes for corona. Driftslederen af Testcenter Danmark i Nordjylland er klar på opgaven.

newsicon
06-11-2020

Transparens - ikke tabu: Når smitten bryder ud

I august blev fem medarbejdere på KBA på Aalborg Universitetshospital testet positive for Covid-19. Takket være åbenhed, samarbejde og klare retningslinjer blev usikkerheden på afdelingen mindsket, og opgaverne blev løst med hjælp fra bl.a. studerende.

newsicon
05-11-2020

Nyt studie: Antigentest for coronavirus dumper på stribe

Der analyseres fortsat op mod 50.000 prøver for coronavirus om dagen, hovedsageligt med metoden PCR. Private aktører udbyder nu antigentest, som er både hurtigere og billigere, men antigentests er fortsat ikke gode nok, konkluderer et nyt studie.

newsicon
03-11-2020

OK 21: Medlemmernes ønsker bliver til krav

Nu har medlemmerne givet deres mening til kende, og politikerne i dbio skal sortere, vurdere og prioritere, hvilke ønsker der skal blive til krav.

newsicon
02-11-2020

Det er arbejdsgiverens formelle ansvar at forebygge og håndtere krænkende handlinger

I lyset af den aktuelle debat om seksuel chikane på danske arbejdspladser udsender Hovedudvalget i Region Syddanmark en ny retningslinje, som præciserer arbejdsgiverens ansvar. Temaet vil også blive drøftet på Hovedudvalgets møde 12. november.

newsicon
02-11-2020

Kritiker: Antigentesten er for tidligt ude

Svend Ellermann-Eriksen, ledende overlæge på Klinisk Mikrobiologi, Aarhus Universitetshospital, er ikke overbevist om, at Ivan Brandslunds nye antigentest kan lette presset på bioanalytikerne - i hvert fald ikke indenfor den nærmeste tid.

newsicon
02-11-2020

Ny antigentest for covid-19 mangler positive prøver til validering

Bioanalytikerne er pressede i arbejdet med at udføre op mod 50.000 covid-19-test om dagen, for de mange PCR-analyser er tidskrævende. På Sygehus Lillebælt validerer man i øjeblikket en helt ny testmetode, der måske kan være med til at løse problemet.

newsicon
01-11-2020

Julekonkurrence på dbio-Hovedstadens facebook gruppe

Meld dig ind i dbio-Hovedstadens facebookgruppe og få chancen for at vinde chokolade hver uge i december. Starter søndag d. 29/11 2020 og er kun for medlemmer.

newsicon
30-10-2020

Debatten fortsætter: "Lederne skal tage opgaven på sig

Ledende bioanalytiker Bettina Friis Olsen mener, at der er behov for endnu flere studerende end de 120 ekstra, som dbio har meldt ud. For efterspørgslen efter uddannede bioanalytikere vokser hele tiden, oplever hun.

newsicon
28-10-2020

Må man nu ikke flirte mere?

Debatten om seksuel chikane buldrer afsted, men hvad er egentlig op og ned? Hvor går grænsen? Og hvad skal man gøre, hvis man bliver udsat for uønsket seksuel opmærksomhed? Find nogle af svarene her.

newsicon
28-10-2020

Gode råd til dig, der er udsat for uønsket seksuel opmærksomhed

Danske Bioanalytikere - dbio har samlet seks gode råd til, hvad du kan gøre, hvis du er udsat for uønsket seksuel opmærksomhed. Det vigtigste er, at du handler på det, du oplever, og ikke slår det hen eller venter på, at det går over.

newsicon
28-10-2020

”Vi har så meget brug for flere bioanalytikere”

- Men vi har hverken plads i klinikken eller tid nok til de studerende” siger Ida Enø Jensen, uddannelseskoordinator i Region Sjælland. ”Det er med meget blandede følelser, at jeg hører, at dbio ønsker, at der skal optages 120 ekstra om året.

newsicon
27-10-2020

Debat om studiepladser: "Urealistisk med mange flere studerende

Uddannelsesansvarlig Marianne Schou Martiny er mere optaget af, at kvaliteten i den kliniske uddannelse er høj end af, at der optages mange flere, som de ikke har plads og ressourcer til at tage sig af i klinikken. Danske Bioanalytikere vil have 120 flere

newsicon
26-10-2020

Dybbøl - dbio-Syddanmarks markering af genforeningen

Da regionsbestyrelsen skulle planlægge familiedagen i efteråret 2020, faldt valget meget naturligt på en tur til Dybbøl. Familiedagen blev afviklet den 16. august, og her kan du læse om noget af det, der skete på dagen.

newsicon
19-10-2020

Nyhedsbrev med konkurrence

I det senest udsendte nyhedsbrev er der en konkurrence, som du kan deltage i, hvis du sender din mening om nyhedsbrevet til dbio-Syddanmark

newsicon
19-10-2020

dbio og Danske Regioner samarbejder om et godt arbejdsmiljø på KMA'erne

Den 7. oktober 2020 sendte Danske Bioanalytikere forslag til Danske Regioner om, hvordan vi ser, at de som arbejdsgivere kan bidrage til at lette det psykiske og fysiske arbejdspres på bioanalytikere og laboranter, som er ansat i de mikrobiologiske afsnit

newsicon
14-10-2020

COVID-19 bliver nu anerkendt som arbejdsskade

Næstformand i Danske Bioanalytikere Katja Wienmann Bramm glæder sig over, at sagerne anerkendes, så bioanalytikere og laboranter i frontlinjen sikres bedst muligt.

newsicon
12-10-2020

Mor til blodprøve-trolden Rumle: Målet er trygge børn og forældre

Tanker om en Rumle for børn er blevet til et stort udviklingsprojekt, der bl.a. mundede ud i ny app, der forbereder børn på blodprøven - med Trolden Rumle i hovedrollen. Kvinden bag projektet fortæller her om tankerne.

newsicon
12-10-2020

Jubilæumsarrangement for 10, 25 og 40 års jubilarer i dbio

Det blev et hyggeligt arrangement, som blev afviklet med alle de forholdsregler, som Coronasituationen kræver.

newsicon
08-10-2020

Mere arbejdsmiljø - online

Region Syddanmarks arbejdsmiljøkonference er aflyst og erstattes af video-workshops, webinarer og temadage i efteråret om "Udvikling af samarbejde og trivsel" og "Forebyggelse af vold og trusler

newsicon
07-10-2020

Danmarks første registrerede genetiske vejleder er bioanalytiker

Det har været et langt, sejt og ensomt træk, men det lykkedes. Den europæiske registrering har givet Marianne Lodahl mod på nye opgaver og forstærket hendes kamp for en formel uddannelse til landets genetiske vejledere.

newsicon
05-10-2020

Online arbejdsmiljøkonference

LO-FTF inviterer til arbejdsmiljøkonference om muskel-skelet besvær.

newsicon
02-10-2020

Bioanalytiker og etisk ambassadør i dbio-Hovedstaden

Etik ambassadør i dbio-Hovedstaden Louise Svane Petersen præsenterer sig selv for medlemmerne.

newsicon
02-10-2020

Frispark: Flere studerende – vores fags fremtid!

Stor travlhed i laboratorierne er en realitet, men vi må ikke lade det være et argument for ikke at uddanne flere bioanalytikere. De er absolut velkomne, hvis vores fag ikke skal udfases.

newsicon
30-09-2020

Ny bekendtgørelse sætter fokus på det psykiske arbejdsmiljø

Arbejdstilsynet har for første gang samlet de vigtigste regler om psykisk arbejdsmiljø i én bekendtgørelse. Formålet er at gøre reglerne tydeligere for arbejdsgivere og medarbejdere.

newsicon
30-09-2020

Nu kan du få udbetalt de indefrosne feriepenge

Frem til 1. december kan du få udbetalt tre uger af dine indefrosne feriepenge.

newsicon
30-09-2020

KMA på Hvidovre: Vi ville være bagud, hvis ikke vi fik hjælp fra DTU

På Hvidovre Hospital er bioanalytikerne glade for, at de kan sende op til 1.200 af deres prøver videre til DTU om dagen. Især nu, hvor antallet af prøver er på himmelflugt. DTU foretager hver dag op mod 10.000 coronaanalyser.

newsicon
28-09-2020

Fem afdelinger søger dbio's arbejdsmiljøpris

I år er der kommet fem ansøgninger fra fem afdelinger til dbio's arbejdsmiljøpris. Ansøgningerne kommer fra Region Syddanmark, Midtjylland og Nordjylland. Prisen bliver uddelt på årskurset for TR-, FTR og AMiR d. 27.-28. oktober.

newsicon
28-09-2020

Generalforsamling 2020 aflyses

​Regionsbestyrelsen har besluttet at aflyse årets generalforsamling grundet Corona situationen.

newsicon
28-09-2020

Aflysning af medlemsarrangementet

På det seneste bestyrelsesmøde har etik og Corona igen været på dagsordenen. Det blev besluttet at aflyse medlemsarrangementet - de andre planlagte aktiviteter fastholdes. - Læs mere om dbio's forholdsregler ved møder og kurser.

newsicon
23-09-2020

Nancy Ann Berggren: "Efter fire obduktioner er nøgenhed ikke et problem for mig

SATIRE: Måske kender du hende fra dit arbejde, måske har du bemærket hende på Facebook. Her får du et sjældent interview med den hårdtprøvede, seje, men også pænt sygdomsfikserede modelkarakter, der gemmer sig bag personnummeret 251248-9996.

newsicon
22-09-2020

Bachelorprisen august 2020 - flere vindere!

Vinderne af dbio's bachelorpris august 2020 er fundet, og nu er 2. prisen også uddelt. Den går til et projekt om stresspåvirkning af nyfødte under blodprøvetagning.

 

 NYHEDSBREV

 

Hold dig opdateret med nyt fra dbio.dk. Tilmeld dig dbio's nyhedsbrev.

LinkedIn Email Twitter