Kongressen i dbio skal diskutere valg af hovedorganisation

Danske Bioanalytikere fortsætter som medlem af FTF+LO - indtil videre. Hovedbestyrelsen i dbio besluttede i går, at spørgsmålet om fremtidig hovedorganisation skal drøftes af de delegerede på dbio's kongres den 20. og 21. november.

Nyhed
Kongres0860_hb
Hovedbestyrelsen i Danske Bioanalytikere har besluttet, at dbio indtil videre er medlem af FTF-LO. I slut november skal spørgsmålet om fremtidig hovedorganisation drøftes på kongressen. Arkivfoto: Sine Fiig

Af Jytte Kristensen, fagbladsredaktør

 I april i år valgte FTF og LO at fusionere til en ny hovedorganisation. Danske Bioanalytikere er medlem af FTF, og var en af de organisationer, som stemte nej til fusionen.

dbio var blandt andet usikker på, hvilken indflydelse foreningen vil få i den nye organisation og på, hvordan forholdene for den lokale repræsentation fx i MED-udvalg vil blive.

På sit møde den 27. juni diskuterede dbio's hovedbestyrelse, om dbio skal forblive i den nye hovedorganisation eller kigge på andre muligheder, som f.eks. AC, Akademikerne, som også andre tidligere FTF-organisationer har søgt optagelse hos.

Hovedbestyrelsen besluttede, at spørgsmålet skal drøftes af de delegerede på dbio's kongres den 20. og 21. november i år. Derefter vil dbio tage stilling.

AC kan optage professionsbachelorer

AC, Akademikerne rummer en række traditionelle akademikerorganisationer som fx DJØF, Lægeforeningen og Magisterforeningen. Men der er intet i AC's vedtægter, der stiller sig i vejen for, at dbio kan optages.

Bioanalytikere er professionsbachelorer som formelt er på linje med en bachelor fra universitetet, og i AC er der allerede mange bachelorer. Et antal som er voksende. Senest har regeringen lagt op til, at flere skal stoppe deres uddannelse efter en bachelor.

AC har da også netop optaget Konstruktørforeningen, som er en professionsbacheloruddannelse.

Emne

Særligt benyttede sider på dbio.dk