03-04-2020

dbio til Sundhedsstyrelsen: Kom med retningslinjer, der ikke kan misforstås

”Hvornår skal vi bruge værnemidler, og hvornår ikke? Og hvorfor ikke. Det vil vi gerne have Sundhedsstyrelsen til at præcisere og give eksempler på,” siger Martina Jürs.

​​​​​Af Jytte Kristensen, fagbladsredaktør

”Hvornår skal vi bruge værnemidler, og hvornår ikke? Og hvorfor ikke. Det vil vi gerne have Sundhedsstyrelsen til at præcisere og give eksempler på,” sagde Martina Jürs på mødet med Sundhedsstyrelsen. 


I øjeblikket holder Sundhedsstyrelsen mange møder - også med de sundhedsfaglige medarbejderes organisationer. I tirsdags deltog dbio's formand Martina Jürs og faglig chef Jane Fyhn således i et møde, som naturligvis foregik digitalt. 

Martina Jürs kom på mødet med en direkte opfordring til Sundhedsstyrelsen om at gøre retningslinjerne for, hvornår sundhedspersonale skal bruge værnemidler som fx mundbind, så skarpe, at de ikke kan misforstås. 

”Hvornår skal vi bruge værnemidler, og hvornår ikke? Og hvorfor ikke. Det vil vi gerne have Sundhedsstyrelsen til at præcisere og give eksempler på,” siger Martina Jürs. 

Martina Jürs fortalte også på mødet, hvordan bioanalytikere henvender sig til hende, fordi de er bekymrede over, at de ikke får udleveret værnemidler som fx mundbind, der kan sikre patienter og dem selv mod smitte. 

Det er især bioanalytikere fra de klinisk biokemiske afdelinger, som tager blodprøver både i ambulatorier og kliniske afdelinger, som er ængstelige. Især fordi man hører covid-19 kan smitte, uden at hverken patient eller prøvetager har symptomer.
LinkedIn Email Twitter