Skal din arbejdsplads vinde dbio's arbejdsmiljøpris?

Har din arbejdsplads knækket koden til det gode psykiske arbejdsmiljø? Så er det nu, at I kan indstille den til dbio’s arbejdsmiljøpris og vinde 10.000 kroner. Deadline er d. 22. oktober 2018.

Nyhed
Winner_Pixlr

Af Sanne Jensen, arbejdsmiljøkonsulent

Vil du anbefale din arbejdsplads til en ven? Er I på din arbejdsplads gode til at hjælpe hinanden? Er der tillid og åbenhed hos jer, så I trygt kan tale om og lære af de fejl, der opstår? 

Eller har I rejst jer fra noget, der var svært – f.eks. et påbud fra Arbejdstilsynet eller fået rettet op på en kedelig trivselsmåling? Så skal I måske søge dbio’s arbejdsmiljøpris og dele jeres viden med andre.  

De gode arbejdsmiljøindsatser skal frem i lyset. Det kan vi alle lære noget af. Selvom der er stor forskel på at arbejde på en klinisk biokemisk afdeling, i patologien, i lægepraksis eller med forskning, så er der mange udfordringer, der går på tværs af bioanalytikere og laboranters arbejdspladser. 

De gode løsninger kan være med til at inspirere andre til at håndtere eller forebygge udfordringer i det psykiske arbejdsmiljø. 

Fokus på det psykiske arbejdsmiljø

Bioanalytikere og laboranter fortæller om et øget arbejdspres, ændrede arbejdsgange og fusioner på arbejdspladsen. Det udfordrer samarbejdet og den faglige kvalitet i arbejdet og sætter arbejdsmiljøet under pres. 
Det er nemt at finde hullerne i osten, og det kan være svært at se løsningerne.
 
Har I på din arbejdsplads et godt psykisk arbejdsmiljø? Eller har I rejst jer fra noget, der var svært? F.eks. fået et påbud fra Arbejdstilsynet og på baggrund af det forbedret arbejdsmiljøet eller fået nedsat sygefraværet efter en indsats eller gået fra kedelige tal i trivselsmåling til noget I i dag er stolte af, så søg dbio’s arbejdsmiljøpris og del jeres erfaringer med kolleger rundt om i Danmark.  

Arbejdsmiljøprisen 2018

dbio’s arbejdsmiljøpris uddeles i november i forbindelse med, at dbio afholder kongres. I år er der fokus på det psykiske arbejdsmiljø. Prisen uddeles til en arbejdsplads, der har gjort og gør en ekstra indsats for det det psykiske arbejdsmiljø. Frist for indstilling er d. 22. oktober 2018. Det er dbio’s forretningsudvalg, der kårer vinderen. Vinderen kåres på dbio’s kongres d. 20.-21. november 2018.
 

Kontakt

Har du spørgsmål til prisen, kan du kontakte organisatorisk afdeling, Sanne Jensen, konsulent,  sje@dbio.dk eller tlf.: 4422 3251 eller Katja Wienmann Bramm, næstformand,  kwb@dbio.dk​, tlf.: 4422 3231.​

Særligt benyttede sider på dbio.dk