11-09-2020

Wafa og Samah på vej ud i verden: En har fået job, den anden søger stadig

dbio.dk følger de to nyudklækkede bioanalytikere Samah Al-Jaal og Wafa El Chafei fra Aarhus på vej ud på arbejdsmarkedet i en corona-tid. "Jeg elsker at have travlt og lave noget. Skole er ikke min scene, jeg kan bedre lide at arbejde end skole."

Wafa El Chafei (tv) og Samah Al-Jaal (th) dimitterede fra bioanalytikeruddannelsen på VIA University i Aarhus sidst i juni. Pressefoto: VIA

 
Sidst vi talte med Wafa El Chafei og Samah Al-Jaal var frustrationerne til at tage og føle på; ”Bliver vi nogensinde færdige?!” var overskriften på artiklen, der handlede om, hvordan det var at være i gang med bachelorprojektet under den verdensomspændende coronakrise, som havde gjort det mere besværligt og bøvlet at være bioanalytikerstuderende.

Her nogle måneder efter er tonerne mere positive og håbefulde, trods det nuværende coronaudbrud i Aarhus, hvor veninderne bor. Den helt korte status er, at Samah har fået job på Blodprøver og biokemi i Horsens og starter 1. september, og Wafa søger job og venter svar på et par ansøgninger lige om lidt.

”Vi blev færdige sidst i juni, og jeg fik et 7-tal, og det var fint, for jeg satsede bare på at blive færdig og bestå,” siger Wafa med henvisning til de mange omvæltninger og det kaos, der var forbundet ned at blive færdiguddannet midt i en corona-tid.

Samah supplerer:
”Vi lavede opgaven, og holdt mange møder med vores vejleder undervejs. Men vi klarede den, jeg fik 12, Wafa fik 7. Vi kunne heldigvis være fysisk tilstede under eksamen. Vi var rigtig glade for resultatet, for vi forventede at dumpe, så vi var rigtig glade for bare at bestå.”
 

Mig og Aarhus

Wafa El Chafei håber at kunne blive boende i Aarhus, og har derfor i første omgang søgt jobs i og omkring Østjylland, og afventer lige nu svar på ansøgninger til blandt andet Randers og Horsens.
”Det er lidt træls, at der ikke er jobs i Aarhus, men jeg vil gerne køre. Bare så længe det ikke tager mere end en time,” siger hun og fortsætter;
 
”Jeg er lidt nervøs, men mon ikke det går, mange af mine klassekammerater har i hvert fald allerede fået arbejde,” siger Wafa El Chafei.
 
En af dem, der har fået job, er veninden Samah Al-Jaal, som også søgte også job i det jyske, og starter i podeklinikken ved Blodprøver og biokemi i Horsens d. 1. september.
 
”Jeg søgte alt, Viborg, Hjørring, Randers, dog primært Blodprøver og biokemi, da det er min yndlingsafdeling, fordi de også har lidt patientkontakt,” fortæller Samah, der bare glæder sig til at komme i gang med arbejdslivet.
 
”Jeg glæder mig til arbejde og kende rutinen. Jeg elsker at have travlt og lave noget. Skole er ikke min scene, jeg kan bedre lide at arbejde end skole, derfor kunne jeg bedst lide praktikperioderne. Efter et par måneder, hvor jeg ikke har lavet så meget, er jeg helt ladt op og klar til at komme i gang.”
LinkedIn Email Twitter