15-10-2019

"Derfor må vi blive ved med at være i beta - undre os, stille spørgsmål, se muligheder, forsøge os frem og lære af vores erfaringer"

Hvem er bioanalytikerne? Hvor er de på vej hen? Og hvad vil de i 2025? Det har dbio undersøgt ved at spørge bioanalytikerne selv, og svarene kan du læse i den nye rapport:  Bioanalytiker i beta - bioanalytikernes fortælling om deres profession.

Af Charlotte Visborg Andreasen, konsulent

 Udklip_beta.PNG

Download rapporten:Bioanalytiker i beta_web.pdfBioanalytiker i beta

 

"Bioanalytiker i beta henviser til en profession, der er i konstant udvikling. Nye metoder læres, andre opgaver kommer til, ny teknologi gøres til ven, og kernefagligheden rykkes," siger Martina Jürs, formand for Danske Bioanalytikere - dbio, og fortsætter: 
 
"Vi kan ikke vide præcis, hvor og hvordan vi kommer til at gøre en forskel i fremtiden. Derfor må vi blive ved med at være i beta - undre os, stille spørgsmål, se muligheder, forsøge os frem og lære af vores erfaringer."

 
Knap 270 medlemmer af dbio har medvirket i den kvalitative del af undersøgelsen, og 1.619 medlemmer deltog i en spørgeskemaundersøgelse.

 
Undersøgelsen er gennemført af Danske Bioanalytikeres sekretariat, som også har udarbejdet hæftet. Det er et supplement til en undersøgelse af bioanalytikernes kernefaglighed og professionsidentitet, der blev udgivet i 2009, læs mere her.​
LinkedIn Email Twitter