Underviser og AMiR på Herlev: ”Medarbejderne klager over, at de fryser, derfor får de engangsjakker”

På Klinisk Immunologisk Afdeling på Herlev Hospital er arbejdsmiljørepræsentant og underviser Nazia Akhtar særligt opmærksom på kvindelige studerende med samme etniske baggrund som hende selv: ”Men der er ingen kompromiser med hensyn til korte ærmer.”

Nyhed
herlev
Arbejdsmiljørepræsentant Nazia Akhtar i kittel med korte ærmer og hendes kollega. ”Jeg går sjældent med den blå jakke, men bruger den engang imellem på grund af kulde og træk på afdelingen, mest om aftenen og i nattevagt,” siger bioanalytiker Nisrin Aydi. Foto: Esben Salling

Af Niels C. Jensen, journalist

”Reglerne om korte ærmer er der for at beskytte patienterne og os selv, så ingen bliver smittet. Det er ikke et religiøst spørgsmål, om man vil bruge dem; det er et spørgsmål om hospitalshygiejne, og her på afdelingen bliver reglen om korte ærmer overholdt,” fastslår Nazia Akhtar.

På hendes afdeling har man ganske vist ingen direkte patientkontakt og kun megen lidt kontakt med andre faggrupper. Men regler er regler. Hun deler selv etnisk oprindelse med en del af de studerende, der kommer i klinisk praktik på afdelingen, og her er hun som underviser ekstra opmærksom på de kvindelige studerende, siger hun.

”I forhold til tørklæder skal de bruge dem, de får udleveret som en del af uniformen. Der er heller ingen kompromiser,” siger arbejdsmiljørepræsentanten, der ikke selv bærer tørklæde. Hun oplever heller ikke, at der henvises til religion eller kultur, når det handler om korte ærmer. Men om kulde.

”Medarbejderne klager over, at de fryser. Derfor har de fået lov til at gå med engangsjakker oven på uniformen med ærmer til albuen. Så accepterer de korte ærmer,” siger hun.

Læs også:

web_Uniformer8243_lille

Fagbladet gør status tre år efter sagen på Hvidovre Hospital, hvor blev to bioanalytikere afskediget, fordi de med nægtede at gå med korte ærmer.  

Dette er artikel nr. 2 ud af 6.

Særligt benyttede sider på dbio.dk