27-05-2014

Tværfagligt og topmoderne sundheds- og akuthus i Kalundborg

Det nye tværfaglige sundheds- og akuthus i Kalundborg sætter nye standarder for betjening af patienter. 89 analyser er på repertoiret, og mange patienter kan få svar på blodprøver samme dag.

RED_Kalundborg0206.jpgDer er stor begejstring for Kalundborgs spritnye sundheds- og akuthus. Både bioanalytikere og patienter er glade for de moderne forhold, hvor lægepraksis og sundhedshus er forbundet, så patienterne kan gå direkte fra lægen og til og fra blodprøvetagning.
 
Det nye tværfaglige sundheds- og akuthus i Kalundborg sætter nye standarder på flere måder. Bioanalytikerne tager ikke kun blodprøver, men har også et topmoderne laboratorium, hvor de kan lave analyser med det samme, ligesom de også kører ud med mobil prøvetagning til samtlige plejecentre i kommunen.

Derudover er det nye sundheds- og akuthus et samarbejde mellem Kalundborg Kommune og Region Sjælland og integrerer dermed flere sundhedsfaglige grupper kommunalt og regionalt. Visionen er at skabe et stærkt sundhedsfagligt miljø på tværs af faggrupper.
 

Patienter siger tak

Både det tværfaglige samarbejde, afdelingens store analysekapacitet og avancerede udstyr kommer patienterne til gode. Laboratoriet har indtil videre 89 analyser på repertoiret. Mange patienter kan derfor få svar på deres blodprøver samme dag, og det er en stor fordel fx, hvis de skal direkte videre til røntgenafdelingen i sundhedshuset.
 
I Sundhedshuset ligger også et medicinsk ambulatorium, som bioanalytikerne servicerer med samme dags analyser, bl.a. inden for endokrinologi. De onkologiske patienter kan også få deres svar samme dag.
 
”Mange patienter fortæller os, at de er glade for, at de ikke skal køre helt til Holbæk for at få taget blodprøver eller ekg. Patienterne her kan fx få svar på deres kreatinin inden for en halv time, og så kan de komme hurtigt videre til røntgen, som jo også findes her i huset,” påpeger bioanalytiker Birgitte Svendsen.
 
”Ja, patienterne kan få det hele lavet i en enkelt arbejdsgang. Og vi hører meget oftere end før, at de siger ”Tak for god behandling”,” supplerer ledende bioanalytiker Jane Brandt.
 
Det nye tværfaglige sundheds- og akuthus er placeret foran det gamle Kalundborg Sygehus, som nu er lukket.
 
 
Læs meget mere om det nye sundheds- og akuthus i det nye fagblad, som er på gaden i uge 22.
 
På billedet ses bioanalytiker Birgitte Svendsen og ledende bioanalytiker Jane Brandt. Foto: Sine Fiig.
LinkedIn Email Twitter