Tre ugers feriepenge på vej til bioanalytikerne

Til oktober kan du få udbetalt op til tre uger af dine indefrosne feriepenge. Det er resultatet af en ny lov, Folketinget netop har vedtaget.

Nyhed

Af Niels C. Jensen, journalist

Ferie
Til oktober kan danske lønmodtagere få udbetalt tre uger af deres indefrosne feriepenge, og de beskattes som almindelig indkomst.

For at sætte gang i dansk økonomi efter corona-krisen bliver tre uger af de indefrosne feriepenge udbetalt fra oktober til de danskere, der ønsker at få dem udbetalt.

Det er frivilligt, om man vil have sine indefrosne feriepenge udbetalt. De danskere, der ønsker at få feriepengene udbetalt i år og ikke først, når de går på pension, kan med få klik på borger.dk bede om pengene fra begyndelsen af oktober og frem til 1. december. Feriepengene indbetales så på ens konto i løbet af to uger.

Hvis man ikke foretager sig noget, bliver feriepengene stående, og de bliver i stedet udbetalt, når man når folkepensionsalderen, medmindre man inden da af andre grunde trækker sig tilbage fra arbejdsmarkedet, og man i den forbindelse beder om feriepengene.

Partierne bag aftalen om udbetaling af de indefrosne feriepenge, vil til efteråret drøfte udbetalingen af de resterende to ugers opsparing.

Hovedpunkter i aftalen om indefrosne feriepenge

  • Der betales normal indkomstskat ved udbetaling; allerede beskattede midler fra FerieKonto og feriekasser udbetales uden yderligere beskatning
  • De udbetalte midler påvirker ikke udbetaling af indkomstafhængige offentlige ydelser
  • Eventuelle unøjagtigheder i opgørelsen udlignes ved den endelige opgørelse af de indefrosne feriemidler

Reglerne er ens, hvad enten du er offentlig eller privat ansat.

Emne

Særligt benyttede sider på dbio.dk