Patienternes ve og vel under en konflikt bekymrer bioanalytikerne

MENS VI VENTER: Vi har spurgt en række tillidsrepræsentanter om, hvordan stemningen er i deres afdeling, og hvad de gør, mens konflikten er udsat. I dag fortæller Christian Munch, tillidsrepræsentant på Klinisk Biokemi og Farmakologi på OUH.

Nyhed

 Af Jytte Kristensen, fagbladsredaktør

”Kollegerne er klar til kampen. De støtter op om Bert Asbild og vores forhandlere, men de har også været lettede over, at der stadig synes at være udsigt til en forhandlingsløsning, og vi undgår konflikt”, fortæller Christian Munch om reaktionerne i den store klinisk biokemiske afdeling på Odense Universitetshospital. Afdelingen er ikke udtaget til strejke, men omfattet af lockout-varslet.

Fokus på patienterne

Det, bioanalytikerne er mest nervøse for ved en konflikt, er ifølge Christian Munch ikke ”egen pengepung”, men hensynet til patienterne.

”Selvom vi har planlagt et nødberedskab, som betyder, at alle livsvigtige behandlinger gennemføres, vil konflikten kunne mærkes. Nogle vil komme i klemme, og det bekymrer kollegerne”, siger Christian Munch.

Frygter for et lovindgreb

En anden grund til at frygte, at konflikten træder i kraft, er risikoen for, at regeringen vælger at stoppe den med et lovindgreb. Ligesom det skete i 2013, hvor lærerne blev lockoutet.

”Jeg er rigtig bange for, at der kommer et lovindgreb, der går imod vores interesser som sundhedspersonale”, siger Christian Munch.

TR Christian Munch
Kollegerne har mange spørgsmål, fortæller tillidsrepræsentant Christian Munch på OUH. 

Mange spørgsmål til TR

I Klinisk Biokemi og Farmakologi på OUH er de tre tillidsrepræsentanter, som holder informationsmøder sammen.

Christian Munch oplever, at kollegerne har mange spørgsmål, og han har brugt dbio´s konflikt-ABC og hjemmeside flittigt i den senere tid. 

”Det, de spørger allermest til, er dog, hvordan det går, og hvad der sker, og det er jo svært at svare på, så længe forhandlingerne er i Forligsinstitutionen og underlagt tavshedspligt”, konstaterer Christian Munch.

Emne

Særligt benyttede sider på dbio.dk