12-08-2020

Studerende i corona-beredskabet: Husk at søge om forhøjet fribeløb

Tilbage i marts 2020 vedtog Folketinget, at studerende, der deltager i samfundskritiske funktioner i forbindelse med COVID-19-beredskabet kan søge om at få forhøjet deres fribeløb for 2020 med det beløb, de tjener ud over deres almindelige løn.

Af Niels C. Jensen, journalist

drive-in-podestation-abnet_0704.jpg

Studerende, der har været en del af coronaberedskabet, kan søge om forhøjet fribeløb. Foto: Helle Brandstrup Larsen, Regionshospitalet Randers

 

Hvis du deltager eller har deltaget i samfundskritiske funktioner i forbindelse med COVID-19-beredskabet kan du få hævet fribeløbet for 2020, men det er kun nødvendigt at søge om forhøjelse af fribeløbet, hvis du forventer, at din indkomst for 2020 vil overskride dit almindelige fribeløb.


Friløbet er, hvor meget du må tjene ved siden af din SU. Hvis du tjener for meget, skal du betale SU tilbage.
Det forhøjede fribeløb kan gives til studerende, der deltager i samfundskritiske funktioner i forbindelse med COVID-19-beredskabet.


Du skal selv søge om at få forhøjet dit fribeløb i forbindelse med din deltagelse i samfundskritiske funktioner under COVID-19.


Du søger ved at udfylde skemaet Ansøgning om forhøjelse af fribeløb for ekstraindtægt i forbindelse med COVID-19-beredskab.


Hvis du er i tvivl om, om du vil komme til at tjene mere end dit almindelige årsfribeløb i 2020, kan du også vente med at søge om at få forhøjet dit fribeløb, til efter du har fået krav (fordi du har tjent for meget). Du vil derefter kunne få omberegnet dit krav, efter at du har fået forhøjet dit fribeløb.

Læs mere om SU og forhøjet fribeløb på su.dk

LinkedIn Email Twitter