Stil op for din region! og dine kolleger

Alle aktive medlemmer af Danske Bioanalytikere er stemmeberettigede og valgbare. Der skal vælges formand, næstformand, hovedbestyrelsesmedlem(mer), supplerende bestyrelsesmedlemmer og delegerede til kongressen i dbio.

Valg
Skrevet af
Janus Pill Christensen, organisatorisk chef​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​
regionsvalg2021

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Til hver regionsbestyrelse skal vælges formand, næstformand, hovedbestyrelsesmedlem(mer) og supplerende bestyrelsesmedlemmer. Regionens formand er samtidig valgt til dbio’s hovedbestyrelse.

Du kan vælge at stille op til flere poster. Hvis du f.eks. vælger at stille op som formand – og ikke bliver valgt som sådan – har du dermed mulighed for valg til en af de andre poster.

​Opstillingsfrist

I henhold til dbio’s vedtægter skal du anmelde dit kandidatur til regionen senest 6 uger før generalforsamlingen. Se tidspunkt og sted for de enkelte regionsgeneralforsamlinger på regionernes hjemmesider:

Valg til regionsformand og regionsnæstformand

Såfremt der melder sig netop det antal kandidater, der skal bruges til de enkelte poster, betragtes disse som valgt uden afstemning.
 
Hvis mere end en kandidat melder sig til posten som henholdsvis formand og næstformand, vil der blive tilrettelagt urafstemning blandt regionens aktive medlemmer
.
Hvis du vælger at stille op til en af disse poster, skal du derfor vedlægge en kort præsen- tation og et billede, der vil blive udsendt ved urafstemning.
 
Kandidater til regionsformandsposten og næstformandsposten skal sende deres kandidatur til kandidat@dbio.dk
 
Hvis du ikke inden for kort tid modtager en bekræftelse, skal du kontakte organisatorisk chef Janus Pill Christensen på 52100276 eller jpc@dbio.dk
 
Eventuelle valgmøder i forbindelse med en urafstemning vil blive annonceret på regionernes sider på dbio.dk

Valg til hovedbestyrelsesmedlemmer samt øvrige regionsbestyrelsesmedlemmer

Såfremt der melder sig netop det antal kandidater, der skal bruges til de enkelte poster, betragtes disse som valgt uden afstemning.
 
Hvis der er flere kandidater til posterne som hovedbestyrelsesmedlem samt øvrige regions- bestyrelsesmedlemmer, end der er behov for, finder der afstemning sted på regionens ge- neralforsamling.
 
Såfremt der ikke har meldt sig et tilstrækkeligt antal kandidater til regionsbestyrelsen ved fristen for opstilling, kan der ske supplerende opstilling og valg på regions- generalforsamlingen til den ubesatte post.
 
Ønsker du at stille op til hovedbestyrelsesmedlem eller almindeligt medlem af regionsbestyrelsen, skal du skrive til den region, du stiller op i. Du finder oplysninger herom på regionens hjemmeside:
 

Valg af kongresd​elegerede

Delegerede til dbio’s kongres den 23. og 24. november 2021 vælges på de enkelte regioners generalforsamlinger. Du kan stille op som delegeret på generalforsamlingen.

Vilkår for arbejdet

Regionsformændene er frikøbt på fuldtid til arbejdet, og øvrige regionsbestyrelsesmedlemmer frikøbes til møder og i fornødent omfang til andre opgaver.
 
Hvis du vil vide mere om valgene til regionsbestyrelserne og vilkår for arbejdet, er du velkommen til at kontakte din regionsformand eller organisatorisk chef Janus Pill Christensen 52100276 eller jpc@dbio.dk.​

Særligt benyttede sider på dbio.dk