Statslige forhandlere sendt hjem

Forligsmanden konstaterede, at parterne ikke kom videre i dag omkring spisepausen. Statens forhandlere er indkaldt i Forligsinstitutionen igen tirsdag, hvor også forhandlerne for kommuner og regioner er indkaldt.

Nyhed

Af Tina Groth-Andersen, konsulent

Fem timer. Mødet blev kort for statens forhandlere i dag i Forligsinstitutionen. Fanevagterne stod der og der var en stor demonstration på Sankt Annæ Plads foran Forligsinstitutionen med taler, sange og popcorn. Men efter kun fem timers forhandlinger sendte Forligsmanden de statslige forhandlere hjem.

Der er ikke konstateret sammenbrud i statens forhandlinger. Det er kun Forligsmanden, der kan gøre det. Men parterne kunne ikke se perspektiv i at fortsætte, og Forligsmanden var enig i, at man ikke kan komme længere i dag.

Statens forhandlere er indkaldt igen tirsdag kl. 10 i Forligsinstitutionen, hvor også forhandlerne for kommuner og regioner er indkaldt.

”Det ser svært ud, men Forligsmanden har ikke konstateret sammenbrud endnu. Jeg håber stadig på en aftale, og jeg håber arbejdsgiverne tænker godt og grundigt over situationen hen over natten. Spisepausen, som de statsansatte har haft siden 1921, skilte parterne ad i dag. Men hvorfor vil arbejdsgiverne ikke skrive en formulering om spisepausen ind i overenskomsten, når de siger, at de ikke vil røre den. Så bliver jeg i tvivl, om de mener det, de siger?”, siger formand Bert Asbild.

Forligsmanden har allerede udskudt konflikten to gange og kan ikke udskyde den igen. Hvis der ikke findes en løsning senest den 1. maj, nærmer en konflikt sig.

Emne

Særligt benyttede sider på dbio.dk