07-03-2018

Staten varsler voldsomt lock out

120.000 medarbejdere i staten bliver ramt, hvis en lock out bliver en realitet fra 10. april. dbio ved endnu ikke, om regionerne også varsler lock out.

Af Tina Groth-Andersen, konsulent

 

120.000 medarbejdere i staten bliver ramt, hvis en lock out bliver en realitet fra 10. april. dbio ved endnu ikke, om regionerne også varsler lock out.


Staten har i dag varslet et lock out for 120.000 overenskomstansatte i staten fra 10. april 2018. Der er omkring 180.000 ansatte i staten, men det er i realiteten en fuld lock out. Det er derfor et meget omfattende kampskridt fra staten.


dbio ved endnu ikke, om regionerne også varsler lock out.

 

De faglige organisationer havde varslet strejke for 10-15 % fra 4. april 2018. Strejken går i gang 4. april både i regioner og staten medmindre Forligsmanden udsætter strejken og lock out eller parterne bliver enige i Forligsinstitutionen.

  

Rammer meget voldsomt

dbio ved ikke konkret, hvilke medarbejdere der bliver ramt, da statens lock out kun er meldt ud i pressen. Men det er et meget omfattende lock out, så det vil sandsynligvis ramme de fleste af dbio’s medlemmer ansat i staten.

 

Bert Asbild er rystet over det voldsomme lock out:
”Staten svarer igen med en voldsom optrapning og tager flere gidsler end nødvendigt – både de ansatte og den almindelige dansker. Vi har udtaget 10-15 %. Sådan er spillereglerne. Vi skal udtage mindst 10 % før en konflikt har såkaldt ”frigørende” effekt. Og dermed generer vi dansker mindst muligt. Vi har ikke ønsket at lamme landet.


Jeg synes ikke, at vores strejkevarsel siger noget om vores forhandlingsvilje, som Sophie Løhde påstår. Vi har siddet i ugevis, hvor forhandlingerne ikke har rokket sig ud af stedet, og vi er blevet præsenteret for den ene forringelse efter den anden.


Men at vores strejke på kun 10-15 % har den effekt på Sophie Løhde, siger noget om, at vores medarbejdere er vitale i den offentlige sektor og drift af Danmark. Og det er netop derfor vi kæmper for, at medlemmerne får en ordentlig løn og ordentlige vilkår i hverdagen”.

LinkedIn Email Twitter