27-09-2017

Kandidaterne: Sonny vil have menneskeligheden til magten i Holbæk

Nr. 3 på SF’s liste til kommunalvalget i Holbæk den 21. november. Sonny Bjørnlund Nielsen er til daglig bioanalytiker pa Klinisk Biokemisk Afdeling pa Holbæk Sygehus. Vi har spurgt ham, hvorfor han stiller op, og hvad han vil.

Af Niels C. Jensen, journalist 

sonny_web.png

 ”Jeg er nr. 3 på SF’s liste i Holbæk, men det vigtigste er, at vi får en ny borgmester, og at vi får mindst en plads i byrådet, i dag har vi ingen," siger Sonny Bjørnlund Nielsen, der stiller op til kommunalvalget i Holbæk kommune.


Hvorfor stiller du op til kommunalvalget?

”Jeg er træt af den nonchalante politik og nedskæringerne på vores fælles velfærd. I dag ser man kun mennesker som en økonomisk byrde. Jeg mener i stedet, at vi bør investere i mennesker. Og ja, så kan man
blive nødt til at se på, om der er noget andet, man skal skære ned på i en periode, fx kulturområdet.”

 

Hvad er dine mærkesager?

”Børn og unge skal have lige mulighed for at få en uddannelse, fx gymnasiet. Der er nogle, der har brug for ekstra hjælp, og så skal de have den hjælp. Der er brug for alle, og alle skal have mulighed for at udleve deres drømme. Der skal ikke være forskel på ens chancer, afhængigt af om man kommer fra en rig advokatfamilie eller en fattig baggrund.”

 

Hvad mener du er vigtigt ift. kommunernes rolle i det borgernære sundhedsvæsen?

”Det vigtigste er, at der er et ordentligt tilbud til folk, når de bliver udskrevet fra sygehuset. Man bør sikre, at der inden for 24 timer efter udskrivelsen kommer en sygeplejerske eller læge og sætter et forløb i gang i hjemmet. I Holbæk skal vi desuden have etableret dagtilbud som en del af det kommunale sundhedstilbud. Det findes ikke i dag.”
 

Du stiller op for SF – hvorfor lige det parti?

”Min farfar, som var meget aktiv for SF på Lolland, har været min store inspiration til at være aktiv i politik. Der er selvfølgelig også borgerlige synspunkter, som er fornuftige, men jeg mener, at mine holdninger til menneskelighed og miljø hører bedst hjemme i SF.”

 

Hvordan er dine chancer for at komme ind?

Jeg er nr. 3 på SF’s liste i Holbæk, men det vigtigste er, at vi får en ny borgmester, og at vi får mindst en plads i byrådet, i dag har vi ingen. Men nogle af mine venner i SF mener, at jeg har en god chance for at komme ind.”
 
LinkedIn Email Twitter