12-04-2018

Slutspurt i Forligsinstitutionen

Forhandlerne for både kommuner, regioner og staten er kaldt til møder de kommende dage. Formand Bert Asbild tør ikke spå, om vi nærmer os forlig eller forlis – eller endnu en udskydelse af konflikten, men han er klar.

 

Martina og Katja.JPG

Martina Jürs og Katja Wiemann Bramm, næstformænd i dbio, bakkede formanden op ved Forligsinstitutionen inden dagens møde med regionerne. Foto: Martina Jürs

 

 

Af Tina Groth-Andersen, konsulent

 

Regionerne er i dag kaldt til møde i Forligsinstitutionen. Formand Bert Asbild deltager sammen med den regionale forhandlingsdelegation. Forhandlerne for kommunerne var indkaldt i går og skal igen på søndag. Forhandlerne for staten er kaldt til møde lørdag.

 

Formand Bert Asbild møder op hver gang sammen med alle forhandlerne på vores side af bordet for at vise, at fagbevægelsen står sammen. Bert Asbild møder op hver gang sammen med alle forhandlerne på vores side af bordet for at vise, at fagbevægelsen står sammen.


”Jeg har siddet en del i Forligsinstitutionen på det sidste, men det er vigtigt at vise både arbejdsgiverne, men også hele Danmark, at fagbevægelsen står sammen. Og ikke kun om lønnen. Lige nu står primært de statsansatte i skudlinjen med betalt spisepause og lærerne med arbejdstid. Men vi kan blive de næste”, siger han.

 

I hjælper til

Forligsmanden har udskudt konflikten en gang, og kan udskyde endnu 14 dage. Hvis forhandlingerne bryder sammen, kan konflikten gå i gang efter fem dage.


”Jeg er den evige optimist og håber stadig på en aftale. Men hvis det ikke lykkedes, er jeg klar. Og det har jeg været et stykke tid nu. Det kan jeg se, medlemmerne også er. Hvor er det dejligt at se dbio’s fane, bloddråber og de nye jakker foran Forligsinstitutionen, til demonstrationer og rundt i landet. Hvis det her lykkes, er det, fordi I hjælper til”, siger Bert Asbild.

 

Storkonflikt ved lockout

Hele fagbevægelsen er i gang med at planlægge en stordemonstration i København for at vise, hvor mange danskere konflikten berører. Stordemonstrationen bliver umiddelbart efter en konflikt går i gang. Når vi kender konfliktscenariet, melder vi nærmere ud om stordemonstrationen, så følg med her på hjemmesiden.
 

LinkedIn Email Twitter