22-04-2020

På tværs af grænser: Bioanalytikere udveksler viden og erfaringer om covid-19 test og analyser

Den europæiske sammenslutning for bioanalytikere (EPBS) har oprettet et internationalt forum, hvor bioanalytikere og laboranter kan udveksle viden og erfaringer i coronavirus-pandemien - med et bioanalytiker og laboratoriefagligt perspektiv.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Af Marianne Nielsen, konsulent
Corona test_W4A4024-800px.jpg  

Lige nu tester bioanalytikere over hele verden for coronavirus Sars-CoV-2. Et nyt internationalt forum skal sikre vidensdeling på tværs af landegrænser og specialer. Arkivfoto: Region Nordjylland,​ Line Bloch Klostergaard​


  • Hvilke test anvender I til at teste for Sars-CoV-2?
  • Hvilken instrumentering anvender I til at teste for Sars-CoV-2?
  • Hvor mange test er I, i stand til at udfører pr. dag/testtype i jeres laboratorier?
  • Hvordan er sensitivitet og specificitet på den/de test I udfører?​

Det blot nogle få eksempler på, hvilke spørgsmål og svar, der kan være interessante at sætte i spil i det nye internationale forum, som den europæiske sammenslutning for bioanalytikere (EPBS), har oprettet på deres hjemmeside.

Formålet med foraet er at skabe et sted, hvor bioanalytikere og laboranter kan udveksle viden og erfaringer i relation til coronavirus-pandemien.

På tværs af specialer og landegrænser

Danske Bioanalytikere opfordrer til, at man bruger EPBS-forum til at dele svar og spørgsmål om covid-19  med et laboratoriefagligt perspektiv på tværs af specialer og landegrænser.

I øjeblikket har forummet fokus på 6 områder bl.a. molekylærbiologisk testning og serologi. Hvis man vil bidrage med indlæg eller kommentarer i forummet, skal man registrere sig som bruger på EPBS' hjemmeside. Det er nemt og ganske gratis. Man kan læse indlæg I forummet uden at man registrerer sig.

LinkedIn Email Twitter