15-02-2021

OK21 i kommunerne: ”Jeg glæder mig over, at lønnen stiger for alle”

Forhandlingsfællesskabet har hen over weekenden forhandlet en aftale på plads med kommunerne. Martina Jürs satser på, at det også lykkes at aftale organisationspuljer på 0,5 procent med regionerne, når der forhandles i weekenden.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Af Tina Groth-Andersen, konsulent og Niels C. Jensen, journalist
mju_15-2.png 

"Jeg glæder mig over, at lønnen stiger for alle, og jeg forventer, at vi også i regionerne får en organisationspulje, så vi kan få opfyldt nogle af de særlige krav, vores medlemmer har stillet,” siger Martina Jürs efter, at der landet en aftale om OK21 på det kommunale område.


Hen over weekenden har Forhandlingsfællesskabet forhandlet en aftale på plads for 500.000 ansatte i kommunerne. Der er ansat få bioanalytikere og laboranter i kommunerne, dbio har ikke overenskomst med kommunerne, men aftalen peger frem mod forhandlingerne med regionerne i den kommende weekend.

Den samlede økonomiske ramme er på 6,75 procent som i staten, men med 5,02 procent i generelle lønstigninger. Det matcher kravet om som minimum at sikre reallønnen – og gerne en stigning. Den generelle lønstigning i staten landede på 4,42 procent – og er således lig med det skøn, som man forventer priserne vil stige de kommende 3 år.

Organisationspuljer på 0,5 procent

Der er aftalt en særlig pulje på 0,075 procent til rekruttering af SOSU-personale, 0,075  procent til lavt- og ligeløn og organisationspuljer på 0,5 procent. Formanden for Danske Bioanalytikere, Martina Jürs, er især opmærksom på det sidste:

”Statens aftale sætter rammerne, men kommunernes aftale tegner mere konkrete linjer for den aftale, vi skal forhandle på plads i weekenden for regionerne. Jeg glæder mig over, at lønnen stiger for alle, og jeg forventer, at vi også i regionerne får en organisationspulje, så vi kan få opfyldt nogle af de særlige krav, vores medlemmer har stillet”, siger hun.

Derudover er der aftalt projekter om bl.a. indsats for seniorer og psykisk arbejdsmiljø, herunder at udvikle en lederuddannelse i psykisk arbejdsmiljø. 

Danske Bioanalytikere forhandler som en del af både Forhandlingsfællesskabet og Sundhedskartellet i kommende weekend for en aftale i regionerne.
LinkedIn Email Twitter