19-06-2020

OK21 i gang igen

dbio er nu enige med resten af fagbevægelsen og arbejdsgiverne om at genoptage forberedelsen til OK21.

​​​​​​​​​​​​Af Tina Groth-Andersen, konsulentDanske Bioanalytikere sætter nu gang i OK21 igen sammen med resten af fagbevægelsen og arbejdsgiverne for staten, regionerne og kommunerne. dbio forhandler som en del af Sundhedskartellet, Forhandlingsfællesskabet og CO10 for bioanalytikere og laboranter i staten og regionerne.


Sat på pause i foråret​

​dbio skal forhandle ny overenskomst i foråret 2021. Processen var sat i gang, bl.a. med møder rundt i regionerne for tillidsrepræsentanter og ledere. Men corona-pandemien lukkede Danmark ned, satte sundhedsvæsnet på en helt særlig opgave og dbio satte kravindsamlingen på pause.

Især økonomien er usikker, og dbio har sammen med de andre organisationer afdækket fordele og ulemper ved at forhandle henholdsvis en ”traditionel” OK21 og ved at udskyde forhandlingerne et år.


Bæredygtig​t arbejdsliv

Temaet for OK21 i dbio er, at alle medlemmer har ret til et bæredygtigt arbejdsliv – både medarbejdere og ledere. Under corona-krisen har alle på arbejdspladserne - men også dbio ved møder med Sundhedsministeren, Danske Regioner og i pressen - sat fokus på, hvordan især teststrategien har presset laboratorierne.


Danske Bioanalytikere skal nu i gang med kravindsamling, som bliver sat i gang lige efter sommerferien. ​ 

LinkedIn Email Twitter