OK21-aftale godkendt af medlemmerne i regioner og staten

Medlemmerne har ved urafstemninger i både staten og regionerne godkendt aftalen med et stort flertal. Dansk Sygeplejeråd har sammen med Radiografrådet stemt nej i regionerne og kommunerne og søger nu resultat med arbejdsgiverne.

Nyhed

​​​ Af Tina Groth-Andersen, konsulent

”Jeg er glad for, at forligene nu er godkendt både i staten og i regionerne i den store kreds i Forhandlingsfællesskabet, og det kan konstateres, at der også er et markant ja i de andre faglige organisationer. Dansk Sygeplejeråd har sammen med Radiografrådet stemt nej i regionerne og kommunerne, og de søger nu en løsning med arbejdsgiverne”, siger Martina Jürs, formand for Danske Bioanalytikere.

Overenskomsten godkendt i staten

I staten forhandler dbio sammen med Centralorganisationernes Fælles Udvalg, CFU, som samlet set har godkendt forliget. 

Overenskomsten træder i kraft den 1. april 2021.

Samlet ja i regionerne

I regionerne forhandler dbio som en del af Forhandlingsfællesskabet sammen med 50 andre organisationer bl.a. FOA, BUPL og Akademikerne. I dag har bestyrelsen i Forhandlingsfællesskabet godkendt OK21-aftalen på baggrund af urafstemninger i de enkelte organisationer, hvor der var et markant ja hos 49 organisationer. 

Danske Regioner og Kommunernes Landsforening har også godkendt forligene. Overenskomsten træder i kraft den 1. april 2021 og lønstigningerne frigives.​

Sygeplejerskerne søger resultat med regionerne

Dansk Sygeplejeråd og Radiografrådet har stemt nej i kommunerne og regionerne. Organisationer, der ikke kan tiltræde Forhandlingsfælleskabets forlig, er ikke forpligtet af den samlede stillingtagen. Der er en ”kattelem” for de organisationer i Forhandlingsfællesskabet, der har stemt nej, til at forfølge dette nej fra deres medlemmer. 

Dansk Sygeplejeråd søger nu sammen med Radiografrådet et resultat med Kommunernes Landsforening og Danske Regioner.


​Stort ja hos dbio: 

Danske Bioanalytikere har tidligere offentliggjort resultatet af urafstemningen, hvor 87,64 % stemte ja i regionerne og 93,18 % stemte ja i staten. Du kan se resultatet her.​​​​​​​​

Emne

Særligt benyttede sider på dbio.dk