OK21 Kravindsamlingen er i gang

Medlemmer kan indsende krav til de kommende overenskomstforhandlinger de næste uger.

Nyhed
149379_OK 21_webunderside

Af Tina Groth-Andersen, konsulent

Mere i løn, mere i pension, bedre værn om arbejdstid – eller det hele? Lige nu kan medlemmer indsende krav til de kommende overenskomstforhandlinger for regioner og staten.

På pause inden sommerferien

Fokus i foråret var at tilpasse arbejdet med den nye teststrategi, et sundhedsvæsen der skulle kunne klare epidemien med covid-19 og de opgaver, der kom, da Danmark åbnede op igen. dbio satte derfor kravindsamlingen midlertidigt på pause i maj.

Op mod sommerferien blev de faglige organisationer, herunder dbio, enige om sammen med regionerne og staten at sætte gang i processen igen.

Frister

På statens område forhandler dbio sammen med CO10, hvor deadline for krav ligger lidt tidligere. Kravindsamlingen blev derfor sat i gang inden sommerferien med frist fredag den 14. august 2020. 

I regionerne forhandler dbio sammen med Sundhedskartellet og Forhandlingsfællesskabet, hvor deadline for krav er i september og oktober, og derfor er fristen for krav først fredag den 4. september 2020.

Tillidsrepræsentanter kan indsamle og indsende krav fra arbejdspladsen. Du kan også indsende krav som enkeltperson.

Når dbio har modtaget kravene bliver de prioriteret først i dbio’s regionsbestyrelser og derefter i dbio’s Hovedbestyrelse, inden de sendes videre til CO10, Sundhedskartellet og Forhandlingsfællesskabet.

Du kan løbende læse mere om OK21. 

Særligt benyttede sider på dbio.dk