OK21: Gode toner om bæredygtigt arbejdsliv fra forhandlingerne

Det er dejligt, at vi er enige med arbejdsgiverne om, at medarbejderne skal have lyst til at arbejde i sundhedsvæsnet. Men jeg er spændt på at se, hvordan vi når i mål – og så skal vi også se på lønnen, siger Martina Jürs efter dagens præsentation af krav

Nyhed
Skrevet af
Tina Groth-Andersen, konsulent
Martina kravpræsentation

Martina Jürs deltog i dagens forhandling på teams hjemmefra - men derfor kan man godt sende sit budskab klart igennem. Foto: dbio

OK21-forhandlingerne er i fuld gang. I dag mødtes politikerne fra Sundhedskartellet og Danske Regioner for at sætte lidt flere ord på kravene til ny overenskomst for medarbejdere på sygehusene. 

Danske Bioanalytikere forhandler som en del af Sundhedskartellet. Mødet var på teams – sådan er det i disse coronatider - og formand for Danske Bioanalytikere Martina Jürs deltog. De overordnede budskaber gik klart igennem fra begge sider.

Bæredygtigt arbejdsliv er det nye sort

Regionerne lægger meget vægt på ’trivsel, motivation og faglighed’. Der er mange nye opgaver i sundhedsvæsnet og presset er stort. Samtidigt oplever regionerne udfordringer med at rekruttere medarbejdere i flere faggrupper. 
 
Målet er, at medarbejderne har lyst til at arbejde i sundhedsvæsnet og blive der. Men der er også et ønske fra arbejdsgiver om, at medarbejderne skal blive længere på arbejdsmarkedet fremfor at gå på pension.
 
Danske Bioanalytikere hilser tonerne om attraktive arbejdspladser og et bæredygtigt arbejdsliv mere end velkomment:
 

”Det er dejligt, at arbejdsgiver er klar over presset, men vi mangler stadig at høre, hvordan vi kommer i mål. Situationen afspejler sig klart i vores krav om, at man bl.a. kender sin arbejdstid, og at fritiden skal være bedre beskyttet, så man ikke føler, man er på arbejde non stop. Vores fokus har hele tiden været, at alle har ret til et bæredygtigt arbejdsliv, så man kan holde til det – hele livet”, siger Martina Jürs.

OK21 handler om løn

Budskabet til regionerne var klart: OK21 handler om løn. Både startlønnen, lederløn, løn til erfarne, lokal løn og at tillæggene følger med, når man får nye opgaver:

”Regionerne lytter, når vi siger, at lønnen skal følge med og gøre det attraktivt at arbejde i sundhedsvæsnet. Men det kommer vi nok til at diskutere mere under forhandlingerne. Vi går efter en fælles løsning i ro og mag, men resultatet skal også være, så vores medlemmer er tilfredse”, slutter hun.

Forhandlingerne fortsætter i januar og februar, hvor der sættes flere ord på krav om bl.a. seniorer, ledernes arbejdstid og meget andet. 

Emne

Særligt benyttede sider på dbio.dk