26-03-2018

OK18: Vi arbejder for liv og for lov og orden

I en ny kampagne mødes fagene på kryds og tværs for at vise, at der kæmpes for de samme rettigheder under OK18. Bioanalytiker Ali Rasul har været forbi Vestre Fængsel.

OK18fotokampagne_bioanalytiker_faengselsbetjent.jpg 

Bioanalytiker Ali Rasul og fængselsbetjent Søs Lykke Blidvang medvirker i en ny kampagne, som skal vise, at mange forskellige fag står sammen under overenskomstforhandlingerne. Foto: Claus Bech 

 
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Af Helle Broberg Nielsen, journalist

 
”Det kan godt være, at vi som bioanalytiker og fængselsbetjent ikke er lige så synlige som fx læger og sygeplejersker, men vi bidrager ​altså også til at få samfundet til at køre rundt. Derfor vil vi gerne være med til at slå et slag for de offentligt ansatte i denne konflikt”, siger Ali Rasul, bioanalytiker og arbejdsmiljørepræsentant på Klinisk Biokemisk Afdeling på Hvidovre Hospital.

Han tog imod opfordringen om at stille op til en fotoserie, der skal illustrere, at de offentligt ansatte – trods deres faglige forskelligheder – kæmper på samme front i de nu sammenbrudte overenskomstforhandlinger.
 

Guld værd for velfærdssamfundet

Ali Rasul mødtes en tirsdag formiddag i marts med fængselsbetjent Søs Lykke Blidvang foran hendes arbejdsplads Vestre Fængsel. 
 
”Vi arbejder, hvis man kan sige det på den måde, for liv og for lov og orden. Vi er guld værd for velfærdssamfundet. Vi fortjener derfor respekt fra arbejdsgiverne og politikerne, og de skal derfor ikke spare mere på vores områder, hvis de fortsat vil have kvalitet i det, vi arbejder med”, fastslår Ali Rasul.

Søs Lykke Blidvang er enig:
”Selvom vi arbejder vidt forskellige steder i den offentlige sektor, er vi enige om, at lønnen skal være fair,” fastslår hun.
 

Andre solidariske "match" 

Foto-kampagnen involverer ca. 100 organisationer på det offentlige arbejdsmarked og skal efter planen især køre på de sociale medier.

Af de øvrige organisationers umage, men solidariske matchmaking kan foreløbig nævnes: En djøf’er i selskab med en rørsmed. En idrætslærer og en jernbanearbejder.  En organist sammen med en skov- og landskabsingeniør.​
​​​
LinkedIn Email Twitter