15-03-2018

OK18: Det sagde tillidsrepræsentanterne til stormødet​​

"Jeg oplever, at der er en kampgejst ude på arbejdspladserne," sagde en af de mere end 130 tillidsrepræsentanter fra dbio, som deltog i stormødet for tillidsrepræsentanter fra alle fagforeninger i Sundhedskartellet.

120318_OK18_244338.jpg 

1600 tillidsrepræsentanter - heriblandt over 130 tillidsrepræsentanter fra dbio - var samlet til stormøde om OK18 mandag den 12. marts 2018. Foto: Nikolaj Linares 

​​​​​​​​​​​​​​Af Jytte Kristensen, fagbladsredaktør 
 
Mød tre af de tillidsrepræsentanter i dbio, som har hænderne fulde i øjeblikket med at give kollegerne informationer om status for overenskomstforhandliner. Mandag den 12. marts 2018 var de samlet til stormøde. 
 
IMG_3132 - Kopi.JPG
Sissel Wessel, tillidsrepræsentant, Klinisk Biokemisk Afdeling, Roskilde.
Ikke udtaget til strejke. Ikke udtaget til lockout.
 
"Jeg forventer på mødet i dag at blive klar til at modtage alle mine kollegers spørgsmål, når jeg kommer hjem i afdelingen. Der har været en lidt trykket stemning, men jeg synes, at dbio giver en god backup til os tillidsrepræsentanter. Vi er ikke udtaget til strejke i Roskilde, men det er de på KBA i Køge, og vi har fælles afdelingsledelse. Så nu må vi se, hvordan vi kan støtte op om dem. Lige nu har jeg svært ved at se, hvordan det ender. Men jeg sætter min lid til Forligsmanden. At hun finder en løsning, selvom det er vanskeligt." 
 
 
IMG_3137 - Kopi.JPG
Katja Kramme, tillidsrepræsentant, Klinisk Mikrobiologisk Afdeling, Aalborg Universitetshospital.
Ikke udtaget til strejke. Udtaget til lockout.
 
"Jeg oplever, at der er en kampgejst ude på arbejdspladserne, og at der er en vilje til at strejke.  Også fordi vi nu er så mange –  det er jo hele fagbevægelsen på det offentlige område, der står sammen. Min egen afdeling er ikke udtaget til strejke, men på onsdag tager jeg et møde med kollegerne, hvor jeg vil prøve at indgyde dem gejst og vilje til at støtte, hvor vi kan. På mødet vil jeg også ridse op, hvad det er, der er på spil. At konflikten også handler om vores mulighed for selv at skulle have noget at have sagt i fremtiden."
 
 
IMG_3142 - Kopi.JPG
Alkan Turan, tillidsrepræsentant, Klinisk Biokemisk Afdeling, Holbæk Sygehus.
Udtaget til strejke. Udtaget til lockout.
 
"Arbejdsgivernes aggressive fremgangsmåde med lockouten kan være udtryk for at det er "aftalt" spil. Altså at man på forhånd har planer om lovindgreb. Hvis det er fremgangsmåden fremover, kan man desværre ligeså godt skrotte den danske model. Vi strejker, fordi arbejdsgiverne kommer med alt for urimelige krav.  Vores strejke omfatter dog kun 10-15% af hensyn til borgerne og patienterne. Arbejdsgivernes modsvar er nærmest en total lockout, så de rammer velfærden i Danmark. For mig at se, er det ikke kun den danske model, der er på spil, det er også selve velfærdssamfundet." 
 
 
I næste uge - uge 12 - er der medlemsmøder​ om OK18 i hele landet for alle medlemmer, som kan blive berørt af en eventuel konflikt.
 
Læs reportagen fra stormødet​, hvor DSR-formand Grete Christensen kaldte arbejdsgiverne for "budgetbisser". 
 
 
LinkedIn Email Twitter