Nyt initiativ fra pensionssektoren og Klimaministeriet skal få verdens største pengetanke ind i klimakampen

Et nyt dansk initiativ med deltagelse fra Klimaministeriet og pensionssektoren skal få nogle af verdens største investorer til at investere milliardbeløb i grøn omstilling. PKA’s direktør får en central rolle i arbejdet.

Nyhed
Skrevet af
PKA
peter_damgaard_jensen_21_edit

Initiativet lanceres i forbindelse med COP25 i Madrid og har fået navnet Climate Investment Coalition. Det er et samarbejde mellem Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet, Forsikring og Pension, den internationale investorsammenslutning IIGCC og organisationen World Climate.

Koalitionen bygger videre på regeringen og de danske pensionsselskabers ambitiøse udmelding om, at sektoren vil investere mere end 350 milliarder kroner i grøn omstilling frem mod 2030.

PKA’s administrerende direktør Peter Damgaard Jensen er formand for IIGCC, der er en sammenslutning af mere end 190 europæiske investorer. Han får derfor en central rolle i den nye koalition.

”Hvis vi som verdenssamfund skal nå i mål med den grønne omstilling, kræver det enorme investeringer i klimaet, og mange af de penge bliver nødt til at komme fra den private sektor. Den danske pensionssektor er gået forrest med vores tilsagn om grønne investeringer for 350 mia. kr. frem mod 2030. Det kan vi bruge som løftestang til at få mobiliseret endnu større beløb fra nogle af verdens største investorer,” siger Peter Damgaard Jensen.

Konference i København

Som en del af initiativet vil København til maj være vært ved en konferencen Climate Investment Summit Copenhagen, hvor aktører fra hele verden vil mødes for at diskutere de bedste løsninger inden for grønne investeringer.

Første store milepæl i Climate Investment Coalition er dog næste års COP26 i Glasgow. Her skal initiativet munde ud i tilsagn til grønne investeringer fra investorer i hele verden på linje med dem den danske pensionssektor har givet.

”Ved at samle kræfterne på tværs af det offentlige og private Danmark, kan vi tale med en endnu stærkere stemme internationalt, og vi kan vise, at i Danmark er klimakampen et fælles projekt. Jeg ser frem til sammen med klimaministeren at vise investorer fra hele verden, hvad det er vi kan på det her område i Danmark,” siger Peter Damgaard Jensen.

Momentum omkring klimadagsordenen

Allerede nu har flere store internationale investorer vist interesse for at tilslutte sig de danske pensionsselskabers klimatilsagn.

”Både ved FN’s klimatopmøde i New York i september og nu her ved COP25 i Madrid har vi fået flere positive tilkendegivelser fra meget store investorer i både USA og Europa. Der er et momentum omkring klimadagsordenen lige nu både fra politisk hold og i den private sektor. Det skal vi udnytte til at få endnu flere med på vognen,” siger Peter Damgaard Jensen.

Læs mere om Climate Investment Coalition her.

Emne

Særligt benyttede sider på dbio.dk