HB har lyttet til medlemmers kritik

Strejkeramte dbio-medlemmer får alligevel konfliktunderstøttelse, hvis der bliver strejke før lockout.

Nyhed
TR Hanne_Praest KBA Bispebjerg
TR Hanne Præst blev populær, da hun overbragte nyheden til sine kolleger på KBA Bispebjerg Hospital.

Af Jytte Kristensen, fagbladsredaktør 

”Jeg har aldrig fået så mange knus og roser før af bioanalytikerne, som da jeg kunne fortælle, at de alligevel får konfliktunderstøttelse, hvis der bliver strejke før lockout”. 

Det siger Hanne Præst, tillidsrepræsentant i Klinisk Biokemisk afdeling på Bispebjerg Hospital, som er udtaget til strejke.

Hun sidder også i dbios hovedbestyrelse og var dermed selv med til at omgøre den første beslutning om, at uanset om det var strejke eller konflikt, skulle alle medlemmer af dbio tilbydes konfliktlån.

Shitstorm på Facebook

Beslutningen udløste en veritabel shitstorm på Facebook, og på de medlemsmøder, som dbio holdt i samtlige regioner, var kritikken også skarp. ”I har tidligere meldt ud, at vi ville få konfliktunderstøttelse under strejke”.

”Vi har lyttet til, hvad medlemmerne har sagt, og derfor har vi i HB valgt at ændre vores beslutning”, siger formand Bert Asbild.

Stadig konfliktlån ved lockout

Hvis lockout og strejke starter samtidig, vil alle berørte medlemmer, uanset om de oprindeligt var udtaget til strejke, blive tilbudt konfliktlån.

Mail til strejkeramte

dbio har sendt direkte mails ud til samtlige de medlemmer, der kan blive omfattet af strejke. De skal nemlig sende deres tre sidste lønsedler ind til dbio, så dbio kan beregne konfliktunderstøttelsen, hvis de sendes ud i strejke.

Emne

Særligt benyttede sider på dbio.dk