Nu starter hverdagen igen: Sådan får du en god start

Efter en velfortjent sommerferie er mange nu tilbage i hverdagen, men hvordan starter man op på den bedst mulige måde? Arbejdsmiljøweb.dk har samlet en række gode råd.

Nyhed
Ferie, Danmark
Den varme og solrige sommer har fået mange til at holde ferie herhjemme. Arkivfoto: Colourbox

Af Niels C. Jensen, journalist

De færreste kan helt frit bestemme, hvornår vi vil holde frifra jobbet og hvor længe. Vores ønsker skal afstemmes med arbejdspladsens krav, kollegernes ønsker - og familien.

Alligevel har du selv en række muligheder, som kan være med til at sikre den bedst mulige ferie og ikke mindst, hvordan får den bedste opstart efter ferien. Her får du en række råd fra arbejdsmiljøweb.dk, som baserer sig på forskning og erfaringer fra psykologer og arbejdsmiljøeksperter:

  • Sæt tempoet ned i starten: Når du har hvilet ud, skal du forsøge ikke at køre på fuldt blus, straks du vender tilbage. Forsøg at tilrettelægge dit arbejde, så du kommer gradvist op på fuldt tempo igen. 
  • Start på jobbet på en onsdag, hvis du kan - så er det lettere at overskue den første arbejdsuge.
  • Giv dig selv tid til at lande: Der er sikkert sket en masse ting på arbejdet, mens du var væk på ferie. Forvent ikke, at du straks kan sætte dig ind i det hele. Start med de opgaver, som dagen bringer - så kan du forhåbentlig samle op på det øvrige i den kommende tid.

Læs mere om, hvordan du får den bedst mulige ferie på arbejdsmiljøweb.dk

Særligt benyttede sider på dbio.dk