Frispark: Nu kommer den snart – dbio’s nye hjemmeside, der også fungerer på din mobil

Vi i arbejdsgruppen diskuterer processen højt og larmende, for dét, der er logisk og brugerorienteret for dig, er det ikke nødvendigvis for mig. Heldigvis – man er vel midtjyde – bliver dbio.dk billigere, både i selve setup’et og i driften.

Frispark
FRISPARK_Bitten

For tiden er jeg ret optaget af arbejdet med en ny hjemmeside i dbio. Det er et emne, jeg gennem en årrække interesseret mig en del for. Først som webredaktør i dbio-Midtjylland og nu som næstformand og ansvarlig for processen i dbio. Der er nedsat en projektgruppe af dbio-medarbejdere og de regionale webredaktører og så har vi selvfølgelig et eksternt firma til at rådgive og udføre selve processen. 

Hjemmesiden er gennem de seneste år kritiseret af både medlemmer og tillidsrepræsentanter for at være uoverskuelig og mangle en god søgefunktion.

Vi diskuterer det højt og larmende, for vi er ikke enige. På den måde bliver vi udfordret hver især, hvilket er med til at udvikle os selv og vores holdninger. Jeg er sikker på, vi nok skal finde vejen sammen. Vi arbejder ud fra følgende pejlemærker, som er godkendt af hovedbestyrelsen:

  • Mere visuel, afspejlende professionens DNA; professionel, kvalitet, klar, stringent og enkel
  • ”Samlende” for professionen og foreningen med medlemmet i centrum
  • Det skal være tydeligt, at dbio er en organisation med holdninger, handling samt resultater.
  • Nemt at finde sig selv og det man søger

Der er flere veje at gå og meget at overveje, når vi skal beslutte hvilket udtryk, den nye forside på dbio.dk skal have. Skal siden først og fremmest være brugerorienteret? Skal den signalere noget om vores profession? Eller kan man kombinere de to ting? Ja, det er vi som nævnt ikke altid enige om. Jeg er meget optaget af, at den skal rette sig mod jer medlemmer, og at I let skal kunne finde de oplysninger, som I oftest søger. Kan vi samtidig vise, hvem og hvad dbio også er, så er det fint. 

Det hele begyndte med kongresvedtagelsen i 2018: 

”At dbio i den kommende kongresperiode arbejder med opdatering af hjemmeside blandt andet med henblik på bedre tilgængelighed/overskuelighed.”

Jeg har sagt det på ovenstående kongres og i hovedbestyrelsen flere gange, og nu får I den også lige her: “Dét, der er logisk for mig, er ikke nødvendigvis logisk for dig. Vi er alle forskellige, og derfor kommer vi ikke til at ramme rigtigt for jer alle”.

Jeg håbede på, at vi kunne arbejde med en helt ny hjemmeside. Ikke blot en opdatering af den nuværende. Men jeg var bekymret for økonomien, og den hjemmeside vi har nu, er en dyr affære. Teknologien udvikler sig som bekendt hurtigt, og det er heldigvis muligt at gøre det langt billigere end sidst. Desuden sparer vi på driften hver måned i form af licenser til udbydere. Vores nuværende hjemmeside egner sig heller ikke til brug på mobile devises – her er der brug for en ny teknisk platform, og det får vi med den nye løsning. Det bliver et dynamisk dbio.dk som forsat skal ændres hen ad vejen. Dvs. I vil i første omgang opleve en ny forside og en hjemmeside, der tilpasser sig f.eks. din mobiltelefon.

bitten_for_web_profile

Jeg bliver begejstret og fyldt op af god energi af denne proces og glæder mig til, at vi kommer så langt, så vi kan vise jer resultatet.​

  • Bitten Kaanbjerg Kristensen
  • Næstformand i Danske Bioanalytikere siden 2018
  • Bor i Ikast i Midtjylland
  • Har senest arbejdet som bioanalytiker og FTR på Aarhus Universitetshospital
Emne

Særligt benyttede sider på dbio.dk