Møder genoptaget efter sove-pause

Forhandlerne arbejdede til langt ud på natten, og møderne fortsætter i Forligsinstitutionen lørdag.

Nyhed
Forligsen 21 april 2018 lørdag nye forhandlinger
Fanevagten har stået foran forligsinstitutionen hele natten. Her møder formand Bert Asbild ind til dagens forhandlinger med statens chefforhandler Flemming Winther. Foto: Joy Strunck.

Af Tina Groth-Andersen, konsulent

Husk tandbørsten og soveposen. den besked havde alle forhandlerne ellers fået af Forligsmanden inden fredagens måske sidste maraton-møde i Forligsinstitution om nye overenskomster for de offentligt ansatte. I løbet af aftenen blev der kørt madrasser og drømmesenge ind, men ud på natten blev forhandlerne sendt hjem i seng. De mødes igen lørdag kl. 10.

Samme knaster

Parterne har tavshedspligt om, hvilke tilbud der har været på bordet, mens forhandlingerne foregår i Forligsinstitutionen. Men knasterne er de samme. Lønnen skal følge de privatansatte. Betalt spisepause er ikke bare et personalegode, der kan opsiges som enhver frugtordning. Lærernes arbejdstid skal forhandles. Mange andre faggrupper – også Danske Bioanalytikere – er blevet præsenteret for nogle af de samme forringelser, som ligger i lærernes arbejdstid, bl.a. en årsnorm.

Sover bedst i egen seng

”Jeg møder op med nye kræfter. Man sover nu bedst i sin egen seng. Nogle tænker måske, hvad vi laver i alle de timer, og hvorfor vi ikke snart finder en løsning. Men det er ikke millimeter, men helt principielle ting, der skiller os ad, og der er blevet arbejdet hele natten. Men vi står sammen om en løsning for alle, og det er helt fantastisk at mærke, at alle vores medlemmer også står sammen skulder ved skulder derude på arbejdspladserne og gader og stræder. Vi kan mærke varmen helt ind i Forligsinstitutionen”, siger formand Bert Asbild.

Forligsmanden kan ikke udskyde igen

Forligsmanden har allerede udskudt konflikten to gange 14 dage. Hvis parterne ikke finder en aftale, går strejken i gang den 6. maj og lockout den 12. maj. Forligsmanden kan ikke forlænge konflikten igen. Hvis forhandlingerne bryder sammen, går storkonflikten i gang efter fem dage.

Emne

Særligt benyttede sider på dbio.dk