Vi venter - men er klar

Udsættelsen af konflikten giver et pusterum og lettelse blandt medlemmerne, fortæller regionsformænd i dbio.

Nyhed
Demo-aalborg-tvinterview
Regionsformand Britta Mølgaard interviewes af TV2/Nord ved demonstration i Aalborg tirsdag 3. april.

Af Karen Kjærgaard, journalist​​​​​

- Folk er lettede, og udsættelsen giver en forhåbning om en løsning, siger Hanne Bonde, regionsformand i dbio-Syddanmark.

- Mange er nervøse for at skulle konflikte, men nu giver det ro og luft til at få planlagt nødberedskabet, aktiviteter og demonstrationer, fortsætter hun.

Der var ellers planlagt demonstrationer mange steder i dag onsdag 4. april, og de er nu udsat. I dbio-Syddanmark gælder det fx demonstrationerne i Esbjerg og Vejen.

- Vi holder os stand-by og samler op på, hvad der skal ske.

Samme melding lyder fra det midtjyske område:

- Vi står lige nu i et besynderligt vakuum i forhold til at skulle være startet på strejken i dag. Der har i det hele taget været mærkeligt stille på telefonerne og mailen henover påsken. Jeg tror, at alle håber på en løsning, siger regionsformand Mette Thomsen fra dbio-Midtjylland.

kampagnekontor-midtjylland
 Kampagnemateriale fra dbio-Syddanmark ligger klar til at blive kørt ud.

dbio-jakkerne er på vej

På regionskontoret i Midtjylland bliver ventetiden blandt andet brugt på at få kørt de nye skriggule dbio-kampagnejakker ud til de medlemmer, der er udtaget til strejke på sygehusene i Herning og Holstebro.

I dbio-Syddanmark er der dbio-regnjakker, bloddråbe-skilte og andet kampagnemateriale på vej til sygehuset i Svendborg og OUH de kommende dage, så de strejkende bioanalytikere og laboranter kan være godt klædt på til aktioner. Lige nu er der dog ikke nogen i pipelinen:

demo-aalborg-dbioer
De nye dbio-jakker lyste op og var perfekte til regnvejret ved OK18-demonstrationen i Aalborg tirsdag 3. april.

- Jeg tror, at vi alle afventer udviklingen i Forligsinstitutionen og ser tiden an. Fornemmelsen er, at der ikke sker noget, før ugen er gået, men jeg oplever, at medlemmerne stadig følger meget med i udviklingen af forhandlingerne hver dag, siger Hanne Bonde.

Emne

Særligt benyttede sider på dbio.dk