Meld dig til corona-jobbanken for studerende, ledige og pensionerede

Alle regioner har nu oprettet COVID-19-jobbanker til studerende, ledige og pensionerede i sundhedsfag. Se her, hvordan du kan melde dig til. Danske Bioanalytikere har allerede modtaget flere henvendelser.

Nyhed

​​​​ Af Niels C. Jensen, journalist

DBIO336

Der bliver brug for ekstra hænder på hospitalerne under coronavirus-pandemien, derfor opretter regionerne nu corona-jobbanker. Arkivfoto

I løbet af denne uge har fagforeningen Danske Bioanalytikere modtaget flere henvendelser på både telefon, e-mail og facebook fra bioanalytikere og laboranter, der ikke længere er aktive i faget, men som ønsker at bidrage i den nuværende COVID-19 situation. 

Og nu er regionerne i gang med oprette såkaldte corona-jobbanker, hvor studerende, ledige og pensionister kan melde sig klar til at hjælpe sundhedsvæsnet under coronavirus COVID-19.

Der er nu oprettet corona-jobbanker i:

"Vi forudser, at vi får brug for ekstra sundhedsfaglig og pædagogisk arbejdskraft i forbindelse med den aktuelle situation med ny coronavirus. Derfor vil vi gerne opfordre alle med en sundhedsfaglig eller pædagogisk baggrund til at overveje, om de kan hjælpe til på vores hospitaler eller vores sociale tilbud i denne ganske særlige situation," siger regionsdirektør i Region Midtjylland, Pernille Blach Hansen.

Danske Bioanalytikeres anbefaling er, at man, for en sikkerheds skyld, spørger sin arbejdsgiver om lov til at træde til på hospitalerne, hvis man fx er sendt hjem fra den private sektor og lægepraksis.

​​​​Opdatering 16/3:

Region Nordjylland og Region Syddanmark tilføjet

  • Danske Bioanalytikere opfordrer til, at man holder sig opdateret og følger myndighedernes retningslinjer, som altid kan findes på hjemmesiden www.coronasmitte.dk.

Særligt benyttede sider på dbio.dk