Meld dig ind i dbio og få konfliktstøtte

Husk, at fortælle dine kolleger, at de skal være medlem af dbio senest 31. december 2020, hvis de vil kunne få konfliktstøtte ved en eventuel konflikt.

Nyhed

​​ Af Tina Groth-Andersen, konsulent

Britta
Man har ret til konfliktstøtte, hvis man har betalt kontingent i mindst 3 måneder inden konflikten træder i kraft. Det er en del af dbio’s vedtægter. Da en eventuel konflikt kan blive varslet til den 1. april 2021, skal man derfor være indmeldt senest den 31.december 2020 for at være berettiget til konfliktstøtte. ​Foto: dbio.

Danske Bioanalytikere er i gang med at forberede forhandlingerne om en ny overenskomst for staten og regionerne. Helt som vi plejer, gør vi opmærksomme på, at 31. december 2020 er sidste frist for at melde sig ind, hvis man vil være sikker på at kunne få konfliktstøtte. 

Kan blive ramt økonomisk

Hvis vi ikke kan blive enige med arbejdsgiver om en ny overenskomst, kan dbio udtage medlemmer til strejke. Arbejdsgiverne kan begrænse deres udgifter under konflikten ved at lockoute de bioanalytikere og laboranter, der ikke allerede strejker. Det betyder, at man kan blive sendt hjem uden løn, bortset fra hvis man indgår i afdelingens nødberedskab. 

Arbejdsgiver afgør, hvor mange de udtager til lock out. Under OK18 udtog de en omfattende lock out.   Medlemmer af Danske Bioanalytikere er berettiget til konfliktstøtte ved strejke og lockout.  Hvis du ikke er medlem af dbio, kan du hverken få konfliktstøtte eller dagpenge fra a-kassen. 

Sidste frist 31. december 2020

Man har ret til konfliktstøtte, hvis man har betalt kontingent i mindst 3 måneder inden konflikten træder i kraft. Det er en del af dbio’s vedtægter. Da en eventuel konflikt kan blive varslet til den 1. april 2021, skal man derfor være indmeldt senest den 31.december 2020 for at være berettiget til konfliktstøtte.  

Har du spørgsmål, kan du kontakte Sara Beck Jochumsen på tlf. 4422 3239. 

Emne

Særligt benyttede sider på dbio.dk