08-08-2019

Magnus og Martina: Lydhør minister mødte Sundhedskartellet

”Jeg syntes, det var et meget positivt første møde med ministeren. Han lagde meget vægt på tværfagligt samarbejde i sundhedsvæsenet. Noget som vi også er optaget af at få til at fungere,” siger Martina Jürs, efter møde med den nye sundhedsminister.

Af Jytte Kristensen, fagbladsredaktør

Magnus-og-Martina2.jpg

Den nyudnævnte Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) i selskab med Grete Christensen fra Dansk Sygeplejeråd og Martina Jürs fra Danske Bioanalytikere.


Torsdag den 8. august mødtes Sundhedskartellets formand, Grete Christensen og næstformand Martina Jürs med den nyudnævnte Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke.

 

Mødet mellem Sundhedskartellets repræsentanter og ministeren varede tre kvarter, og Martina Jürs konkluderede efter mødet:


”Jeg syntes, det var et meget positivt første møde med ministeren. Han lagde meget vægt på tværfagligt samarbejde i sundhedsvæsenet. Noget som vi også er optaget af at få til at fungere”. 

 

Nye opgaver til sundhedsansatte

Kvaliteten  i det nære sundhedsvæsen var også et emne.


”Jeg oplevede her, at Heunicke er enig i vores holdning til, at når sundhedsfaglige opgaver fx flytter fra sygehusene og ud i kommunerne, skal de samme opgaver håndteres med de samme kompetencer, så vi ikke giver køb på kvaliteten”, siger Martina Jürs.


Og netop at bruge de rigtige kompetencer og faggrupper til de rigtige opgaver, bemærkede Martina også, at ministeren var opmærksom på. En pointe, der giver genklang hos Sundhedskartellets mange faggrupper, som i de senere år har oplevet opgaveglidning fra lægerne og har påtaget sig en række nye opgaver bl.a. i sundhedshuse og lægepraksis. 

LinkedIn Email Twitter