16-11-2020

Langt fra Borgen: Politikere besøger coronalaboratoriet på Hvidovre

Folketingsmedlem Liselott Blixt (DF) og regionsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) havde torsdag i sidste uge fornøjelsen af at komme ud af kontorerne og ind på laboratoriet.

Af Niels C. Jensen, journalist

web_hvidovre.png

I sidste uge var Liselott Blixt (DF) og regionsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) på laboratoriebesøg på Hvidovre Hospital. Foto: Bjarke Kirkemann, dbio

 
”Det var et rigtig godt besøg, hvor jeg fik set det store arbejde, det er og har været her under covid-19. Efterhånden har man fået så meget nyt og moderne udstyr som også sparer en del hænder, som så kan bruges til mængden af test, der kommer. At man inden længe kan gensekventere hurtigt og præcist vil være til stor gavn nu og her, samt fremover,” siger medlem af Folketinget Liselott Blixt (DF) og fortsætter:
 
”Jeg synes, at personalet har ydet en virkelig god indsats i en tid hvor hele sundhedsvæsnet har været presset,” siger Liselott Blixt, som sammen med regionsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) torsdag i sidste uge havde fornøjelsen af at være på laboratoriebesøg.
 
Politikerne fik syn for coronaens hotspot på henholdsvis laboratoriet på Klinisk Mikrobiologisk afdeling og podeklinikken på Hvidovre Hospital, som KMA har ansvaret for.
 
Rundvisningen var sat i stand af Danske Bioanalytikere, mens politikerne på dagen blev vist rundt af ledende overlæge Christian Østergaard Andersen og ledende bioanalytiker Susanne Pedersen, som gav en kort introduktion i coronatestningens forunderlige verden.
 

Klinisk Mikrobiologisk Afdeling Hvidovre og Amager Hospital

  • Ansvaret for hospitalets podeklinik ifbm. covid-19
  • Diagnosticering af infektionssygdomme i prøvemateriale fra patienter
  • Klinisk rådgivning i forbindelse med diagnostik, behandling af patienter og forebyggelse af infektioner.
  • Leder hospitalets infektionshygiejneorganisationen
  • Udfærdiger og rådgiver om hospitalets antibiotikapolitik.
  • Udfører ca. 1.500.000 analyser om året og modtager prøver fra en række hospitaler i Region Hovedstaden
Kilde: Hvidovre og Amager Hospital

 
LinkedIn Email Twitter