17-04-2019

Kom til 1. maj: Vi står stadig skulder ved skulder

I foråret 2018 stod bioanalytikerne skulder ved skulder med pædagoger, sygeplejersker og akademikere foran Foligsinstitutionen. 1. maj 2019 fejrer Danske Bioanalytikere sammenholdet i fagbevægelsen, når Martina Jürs er en af talerne til 1. maj i Odense.

Af Tina Groth-Andersen, konsulent og Niels C. Jensen, journalist

Britta.png 

1. maj er det tid til at fejre sammenholdet. Martina Jürs er en hovedtalerne i Odense. Et år efter, at de historiske forhandlinger om OK18 blev afsluttet. Foto: dbio

 

Sammenhold, stolthed og faglig styrke. Det er temaerne, når Martina Jürs er en af hovedtalerne til 1. maj i Kongens Have i Odense sammen med formand for Socialdemokratiet Mette Frederiksen, og formanden for LO Fyn, Helle Nielsen.


Sidste år ved samme tid, helt præcist d. 28. april 2018 faldt den sidste aftale om OK18 på plads. Forhandlingerne om OK18 blev ekstraordinært langstrakte og var flere gange på vej til at ende i storkonflikt. Et forløb, hvor fagbevægelsen stod sammen under parolerne: ”Vi står skulder ved skulder” og ”En løsning for alle.”


Benyt 1. maj til at fejre sammenholdet og hør formanden for Danske Bioanalytikere, Martina Jürs, give sit bud på, hvad fagbevægelsen kæmper for i dag:


”Et år efter OK18 står vi stadig skulder ved skulder! OK18 var et helt vildt forløb, hvor vi kun kom i mål på grund af sammenholdet hos jer ude på arbejdspladserne, på gader og stræder. Og vi kæmper stadig for bioanalytikerne har et bæredygtigt arbejdsliv – hele livet ,” siger Martina Jürs.

 

Her kan du fejre 1. maj sammen med dbio:


Odense

Kongens Have (overfor Odense Banegård).

 

København

Sundhedskartellet 
DSR kreds Hovedstaden
Frederiksborggade 15, 4.
1360 København K (lige ved Nørreport station)
Kl. 9-12
Se mere på dbio-Hovedstadens hjemmeside.

Aalborg

Sundhedskartellet
Sofiendalsvej 3

9200 Aalborg SV
Kl. 11. -
Se mere på dbio-Nordjyllands hjemmeside.

 

AARHUS
Rådhuspladsen
8000 Aarhus C
Danmark
 11:30-17:00
Se mere på dbio-Midtjyllands facebook-gruppe. 

 

 

 Billeder: OK 18 - Vi står skulder ved skulder

 
LinkedIn Email Twitter