Kick off med kant

Skarpe toner fra regionerne på fælles konference for næsten tusind TR fra hele Sundhedskartellet. Hos dbio lød meldingen, at skruen er strammet på arbejdspladserne.

Nyhed

Af Tina Groth-Andersen, konsulent

Hvad med 1. maj og grundlovsdag? Næsten hundrede tillidsrepræsentanter fra dbio var mødt op på Sundhedskartellets fælles kick off-konference, som bagtæppe til OK18. Nogle af ønskerne var kendte, men beskeden var også, at skruen er strammet på arbejdspladserne – arbejdstempoet er sat i vejret og grænserne for, hvad man skal kunne tåle, rykker sig.

Netop derfor har Danske Bioanalytikere også valgt bæredygtigt arbejdsliv, som rød tråd ved OK18.

Skarpe toner fra arbejdsgiver

Dagen startede med en række fælles indlæg for de næsten tusind tillidsrepræsentanter fra hele Sundhedskartellet. Danske Bioanalytikere forhandler ny overenskomst for sygehusansatte sammen med Sundhedskartellet, der bl.a. også dækker sygeplejersker, fysioterapeuter og ergoterapeuter.

Mest overraskende var chefforhandleren for Danske Regioner, Anders Kûhnau, ret konkret om, at regionernes ønsker er en økonomisk ramme som ved OK15, at medarbejderne skal kunne arbejde på tværs af afdelinger, matrikler og sågar også hen over døgnet og året uden forhindringer eller bindinger fra arbejdsgivers side. Det gav en del snak i salen.

En god tone, tak

Samtidig mente han, at det psykiske arbejdsmiljø lider under, at arbejdspladserne omtales spidst. Det udlløste også mumlen i salen.

Også hos dbio, som netop har påpeget overfor politikere – både i Folketinget og i Regionsrådene - at de påvirker danskernes billede af offentligt ansatte, når de taler om vores kollegaer som en udgift, når der lægges op til, at besparelser skal hentes ved at forringe vores vilkår, og når holdningen er, at vores opgaver ”bare” kan gøres hurtigere og mere effektivt.  

Skyd på formanden

dbio sluttede dagen af med sin egen session, hvor formand Bert Asbild stillede op til spørgsmål, kommentarer og andre input på falderebet inden dbio’s kravindsamling lukker 21. juni. Mange greb chancen og diskuterede alt fra tidsbank, tillæg for aften-, natte- og weekendarbejde, og hvordan medarbejderne kan holde til det pres, der er hele arbejdslivet.

Bert Asbild sluttede dagen af med ros til alle de gode input og udtalte: ”Jeg er klar”.

Emne

Særligt benyttede sider på dbio.dk