11-10-2017

Kandidaterne: Britta vil have færre biler

Nr. 7 på SFs liste til kommunalvalget i Aalborg den 21. november. Britta Mølgaard er til daglig regionsformand i dbio-Nordjylland. Vi har spurgt hende, hvorfor hun stiller op, og hvad hun vil.
Hvorfor stiller du op til kommunalvalget?

Af Niels C. Jensen, journalist

Britta.png

Britta Mølgaard stiller op til kommunalvalget for SF i Aalborg. Hendes mærkesag er mindre biltrafik, og så elsker hun sin el-cykel. Foto: Jens Juul

 

Hvorfor stiller du op til kommunalvalget?

Jeg stiller op fordi, jeg er et politisk interesseret menneske, og SF har brug for at en bred gruppe af kandidater stiller op. Jeg regner ikke med at komme ind i kommunalpolitik, men stiller op for at være kandidat på listen.
 

Hvad er dine mærkesager?

Det er sager fra SF’s program, som f.eks. at der skal være to lærere i de små klasser og flere pædagoger. Jeg mener, at en af skolens vigtigste opgaver er at bryde den sociale arv. Og skolereformen er måske ikke den helt rigtige løsning, men det vigtigste for mig er, at skolen kan være med til at bryde den sociale arv, skolereform eller ej.
 
Derudover er jeg meget optaget af miljøpolitik. Vi skal have mere kollektiv trafik og mindre bilisme. Personligt har jeg lige købt en el-cykel, og det gør at jeg bruger min bil meget mindre. Jeg cykler hverdag 15 km. til og fra arbejde, og det gør turen både nemmere og bedre. Og jeg skal ikke længere sidde i kø i min bil i Limfjordstunnellen.
 
Faktisk er cykelhandleren i min landsby med et projekt, hvor man gratis kan låne en elcykel i en måned for man køber. Det er et fantastisk koncept! Jeg elsker simpelthen min elcykel, og vi skal gøre alt, hvad kan for at minimere biltrafikken.
 

Hvad mener du er vigtigt ift. kommunernes rolle i det borgernære sundhedsvæsen?

Kommunens hjemmehjælpere, sygeplejersker, sosu-assistenter m.fl. er tættest på borgerne. Derfor er kommunen og de ansatte enormt vigtige i sundhedsvæsnet. I Danske Bioanalytikere Nordjylland arbejder vi desuden for forsøg med, at borgere kan få taget blodprøver og lavet analyser i hjemmet. Det er stadig undervejs, men et rigtig spændende projekt.
 

Du stiller op for SF – hvorfor lige det parti?

Jeg har stemt på SF, siden jeg var ganske ung, jeg har nok været aktiv i cirka 20 år. Det er simpelt hen den politik og ideologi, der passer bedst med mit menneskesyn.
 

Hvordan er dine chancer for at komme ind?

De er ikke ret store. Vores plan er at føre valgkamp for de tre øverste på listen. I dag har vi kun et mandat i byrådet i Aalborg, vi håber på at få to.
 
LinkedIn Email Twitter