KONGRES 2015: Nutidens repræsentant efterlyser bedre samarbejde

Hvad skal fremtidens tillidsrepræsentant egentlig kunne? Det er et af spørgsmålene, når dbio afholder kongres under overskriften Fremtidens Repræsentanter. dbio.dk har spurgt Amana Bibi, hvad hun mener, der er vigtigst for fremtidens repræsentanter.

Nyhed

​​​ Af Niels C. Jensen, journalist

amanabibi_web
Amana Bibi mener, at en god tillidsrepræsentant er bindeled mellem leder og kollegaer. En, der er objektiv, i stand til at formidle kollegaernes problemer og ​med til​ skabe et godt arbejdsmiljø. Foto: Niels C. Jensen​​

”Den vigtigste opgave for mig som tillidsrepræsentant er samarbejdet med mellem ledelsen og medarbejderne. Kort sagt: at være en god talsmand for ens kollegaer,” siger Amana Bibi, der har været tillidsrepræsentant på Klinisk Biokemisk afdeling på Herlev Hospital siden 2013.

Amana mener, at den vigtigste opgave for tillidsrepræsentanterne fremover fortsat er at være bindeled mellem medarbejdere og ledere.

”Jeg arbejder på en afdeling, hvor der er rigtig travlt, og den vigtigste opgave for os som tillidsrepræsentanter er at hjælpe det gode samarbejde mellem ledere og medarbejdere på vej,” siger Amana Bibi.

Svær tjans til tider​

Amana Bibi fortæller, at opgaven som tillidsrepræsentant har været svær, og indimellem en kamp i en tid, hvor der har været mange opsigelser.

”Da jeg startede, vidste jeg ikke noget om det at være tillidsrepræsentant, men mine kollegaer anbefalede mig at stille op. Så jeg læste lidt om det, og tænkte at det godt kunne være mig, blandt andet fordi, at jeg ikke er bange for at sige min mening,” siger Amana Bibi, der netop har gennemført TR-uddannelsens modul 4 hos Danske Bioanalytikere.

Amana mener, at en god tillidsrepræsentant er aktiv i fagforeningen, og at dbio skal arbejde på at fremme bionalytikerfaget i offentligheden, så den almindelige borger og andre faggrupper får kendskab til vigtigheden af det at være bioanalytiker.

Flere indvandrere, men opgaven er den​ samme

Som både navn og foto antyder, er Amana Bibi muslim og af anden etnisk baggrund. Hun har boet i Danmark siden hun var tre måneder gammel, er opvokset i København, mens hendes forældre begge kommer fra Pakistan.

Amana Bibi mener ikke, at hendes etniske baggrund er afgørende som tillidsrepræsentant, men samtidig at kan opgaverne som tillidsrepræsentant godt være præget af, at nogle medarbejderne har anden etnisk baggrund.

”Ude hos os er måske lidt over halvdelen udlændinge, og det kan godt give nogle konflikter i forhold til for eksempel sprog. Det kan være, at en gruppe med tyrkisk baggrund taler tyrkisk sammen, og det frustrerer nogle af de etnisk danske. Den slags konflikter forsøger jeg også at løse,” siger Amana.


Den 6.-7. oktober afholder Danske Bioanalytikere kongres under overskriften Fremtidens Repræsentanter. Kongressen er fagforeningens højeste myndighed, og det er her, det besluttes, hvilke emner man skal arbejde med i de kommende år.​ Se med live og læs mere på dbio.dk/kongres ​​​

Særligt benyttede sider på dbio.dk