Danske Regioner: Kommer du i virus-karantæne får du (selvfølgelig) fuld løn

Danske Regioner mener, det ville være uklogt at presse måske-smittede til at komme på arbejde, siger forhandlingschef Ole Lund Jensen. Han mener, at det er en selvfølgelighed med fuld løn under karantæne.

Nyhed

Af Niels Stoktoft Overgaard, journalist 

dr_Nyhedsbillede
Forhandlingschef Ole Lund Jensen fra Danske Regioner mener, at det er en selvfølgelighed med fuld løn under karantæne. Pressefoto

Antallet af danskere med coronavirus COVID-19 vokser, og dermed stiger samtidig antallet af de måske smittede, der sættes i karantæne. Det kan også ramme bioanalytikere, men de behøver ikke frygte for indtægten.

De medarbejdere på regionale hospitaler, som isoleres i deres hjem, vil få fuld løn. Det lover forhandlingschef Ole Lund Jensen fra Danske Regioner. Han mener, at det er en selvfølgelighed med fuld løn under karantæne.

”Når man i sundhedsvæsenet prøver at bremse udbredelsen af corona-smitte, så ville det nok være noget uklogt, hvis vi forlangte, at isolationsramte skulle på arbejde,” siger Ole Lund Jensen.

Corona har ramt sundhedsansat

Allerede i fredags gik der besked ud fra Region Midtjylland centralt til hospitalerne om, at karantæneramte ikke skal trækkes i løn. Det skete kort inden, at en ansat på Aarhus Universitetshospital blev bekræftet smittet med coronavirus COVID-19. En række af vedkommendes kontakter er sat i karantæne, men det er uvist, om der er bioanalytikere imellem.

Det fortæller direktør Poul Michaelsen fra Hospitalsenheden Vest. Han tilføjer, at hvis måske-smittede medarbejdere kan arbejde hjemmefra, så skal de gøre det.

”Det er der nok ikke så mange bioanalytikere, der kan,” tilføjer Poul Michaelsen.

Ingen tvivl om fuld løn

HR-chef Lasse Plougstrup Hansen fra Hospitalsenheden Vest har aldrig kunnet forestille sig andet, end at karantæneramte skal have fuld løn. Også selv om de jo ikke er syge, og dermed ikke kan sygemelde sig.

”Selvfølgelig skal man have fuld løn. Det kan der ikke herske tvivl om,” garanterer Lasse Plougstrup Hansen.

Udeblivelse efter ferie

Ferierende danskere risikerer at komme for sent hjem på grund af corona-foranstaltninger på deres feriested eller aflysning af fly. Måske spærres de inde på et hotel. Normalt er det på egen risiko at komme for sent på arbejde efter en ferie på grund af forsinkelse på hjemrejsen. Men også her er situationen anderledes.

”Hvis du tager på ferie til for eksempel Tenerife, kan du ikke blive fyret fra dit job, hvis du bliver tilbageholdt i karantæne og derfor ikke kan møde på arbejdet efter ferien. Karantænen vil blive vurderet som ”force majeure”, og hermed er du uden skyld i den situation, du befinder dig i”, siger chefjurist Peter Nisbeth fra Fagbevægelsens Hovedorganisation.

Forhandlingschef i Danske Regioner, Ole Lund Jensen, siger, at forsinkelser på hjemrejser efter ferier normalt er noget, man finde en fornuftig løsning på lokalt. Han forudser ikke problemer med det.

3/3-2019: Korrektion

​Tidligere fremgik af underrubrikken, at Ole Lund Jensen havde udtalt sig om ansatte skal arbejde hjemmefra, hvis de kan det. Men det er ikke korrekt. Det er Poul Michaelsen fra Hospitalsenheden Vest, der har udtalt sig om hjemmearbejde.

Særligt benyttede sider på dbio.dk