Højere erfaringstillæg og mere i pension til alle – sidste OK21 forlig på plads i regionerne

Sundhedskartellet og Danske Bioanalytikere har forhandlet det sidste på plads med regionerne, hvor bl.a. organisationspuljen nu er fordelt. Martina Jürs er glad for et højere erfaringstillæg og tillæg til underviserne, men også løft af pensionen til alle.

Nyhed

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​ Af Tina Groth-Andersen, konsulent og Niels C. Jensen, journalist

MJU-fotograf_Søren Andersen
Højere erfaringstillæg til alle, et helt nyt løntillæg til undervisere og et projekt om specialisering. Det er nogle af resultaterne af den sidste runde af OK21 forhandlingerne. Foto: Søren Andersen

”Vi har forhandlet os til en del forbedringer udover de generelle lønstigninger. Jeg er glad for, at vi har kunnet skabe et løft til flere grupper. Vi har løftet erfaringstillægget, underviserne, laboranterne og samtidigt stiger pensionen for alle medlemmer,” siger Martina Jürs, formand for Danske Bioanalytikere.

Lørdag landede Forhandlingsfællesskabet en aftale, hvor blandt andet lønnen stiger 5,02 procent de næste tre år, og de sidste par døgn har Sundhedskartellet forhandlet det sidste på plads.

Udover organisationspuljen på 0,45 procent, har dbio fået del i ligelønspuljen og lavtlønspuljen. Puljerne er fordelt, så det tilgodeser medlemmernes ønsker bedst muligt.

  • ​​Erfaringstillægget efter 10 år stiger for bioanalytikere, laboranter og underviserne med 3.650 kroner til 19.500 kroner om året (2018-niveau).
  • Helt nyt tillæg til underviserne på 7.800 kroner om året fra start som underviser (2018-niveau).
  • Pensionen stiger 0,04 procent for basis til i alt 13,66 procent og 0,04 procent for ledere til i alt 16,63 procent.
  • Løntrin 2 stiger med ca. 620 kroner om året (2018-niveau).

Fokus på natarbejde, ledere og specialisering for bioanalytikere

Udover løntillæg og pension indeholder aftalen også en række andre elementer, blandt andet en kortlægning af specialiseringsveje for bioanalytikere og fokus på lederne:

”Uddannelsen har ændret sig, og vi har behov for at se på, hvordan bioanalytikere kan specialisere sig, når mange af de ældre kolleger, som er uddannet i specialerne, går på pension de kommende år,” siger formand Martina Jürs og fortsætter:

”Vi har sammen med Danske Regioner også aftalt at se på lønmodellen for lederne og sundhedsfaglig ledelse, og vi skal tale om ledernes arbejdstid.”

Urafstemning

Hovedbestyrelsen skal tage stilling til forligene fra både Forhandlingsfællesskabet og Sundhedskartellet.

Fælles- og tillidsrepræsentanterne indkaldes til virtuelle møder, hvor begge forlig foldes mere ud. Derefter sendes resultatet til urafstemning hos medlemmerne. Hvis medlemmerne stemmer ja, træder den nye overenskomst i kraft den 1. april 2021. 

Emne

Særligt benyttede sider på dbio.dk