11-12-2015

God til eksamensforberedelse og som appetitvækker

Bioanalytikerunderviser Margrethe Dahl har anmeldt ”Kompendium i mikrobiologi og infektionsmedicin”.

klin-mikrobio_OMSL_valgt2_Side_1.jpgKompendiet er en kortere udgave af bogen ”Klinisk mikrobiologi og infektionsmedicin” 4. udgave, udgivet i 2014 og skrevet af de samme forfattere.

 

Kompendiet er et opslagsværk med korte beskrivelser, og indholdsfortegnelsen gør det let at finde frem til specifikke emner inden for mikrobiologi. Vil man have udvidet sin viden, er bogen ”Klinisk mikrobiologi og infektionsmedicin” nødvendig, men kompendiet kan sagtens læses for sig selv.


Ved opslag gøres emnerne overskuelige med overskrifter og ord i kursiv, så man let kan reflektere over emnet/emnerne og få sin viden genopfrisket. ”Genkendelsesglæde”.


Jeg kan også forestille mig, at kompendiet vil gøre det let og overskueligt at forberede sig til eksamen, hvis det drejer sig om kendt viden, eller hvis den mere omfattende bog er anvendt som undervisningsmateriale.


Kompendiet kan også anvendes som ”appetitvæk- ker” for de studerende i forbindelse med en undervisning, hvor kompendiet beskriver noget genkendeligt fra sin ”storebror”, ”Klinisk mikrobiologi og infektionsmedicin”. Fx fra bakteriecellens organeller til slægtsgrupper og til antibiotika. Virusdelen med klinik, diagnostik og behandling  eller infektionshygiejne.


Bogen omhandler den klassiske mikrobiologi, men i disse tider, hvor molekylærdiagnostikken finder vej ind i den mikrobiologisk verden, er dette også beskrevet kort. Andre emner inden for mikroorganismer som mykologi og parasitologi, som hører til i et mikrobiologisk kompendium, er også med.


En god bog, som kombinerer den refleksion og genkendelse, som et kompendium nu skal indeholde.
Bogen henvender sig til studerende ved eksamensforberedelse og kan af underviserne bruges til undervisning som ”appetitvækker” sammen med bogens ”storebror”.

 

Anmeldt af
Bioanalytikerunderviser Margrethe Dahl
Klinisk Mikrobiologisk Afdeling Sygehus Lillebælt, Vejle

Relaterede sider

 

 Om bogen

 

”Kompendium i mikrobiologi og infektionsmedicin”      

    
Redigeret af Niels Høiby og Peter Skinhøj


FADL’s Forlag


Pris vejl. 349,95

LinkedIn Email Twitter