God debat på TR-stormøde om OK21: ”Vi kan kun noget sammen med jer”

Flere end 60 fælles- og tillidsrepræsentanter deltog onsdag i et virtuelt møde om status for OK21 inden slutspurten i forhandlingerne.

Nyhed
Skrevet af
Tina Groth-Andersen, konsulent

Forhandlingerne om OK21 er ind i slutspurten. De sidste planlagte politiske forhandlingsmøder mellem forhandlingsfællesskabet og Danske Regioner, og Sundhedskartellet og Danske Regioner er i weekenden. På den baggrund holdt Danske Bioanalytikere onsdag den 10. februar et stormøde for fælles- og tillidsrepræsentanterne i regionerne, hvor flere end 60 deltog.

Formand for Danske Bioanalytikere, Martina Jürs, kunne ikke afsløre detaljer fra forhandlingsrummet, da forhandlingerne er fortrolige. Men formanden satte scenen med det smalle statslige forlig, og mange emner er fortsat i spil.

Fælles- og tillidsrepræsentanterne stillede spørgsmål til forhandlingerne og dbio’s krav. Herunder er et par eksempler fra debatten.

Bioanalytikere og laboranter bløder

”Jordemødrene er meget i vælten, men vi bløder alle sammen”, sagde Håkon Schulze, der er fællestillidsrepræsentant på Herlev-Gentofte Hospital. 

Martina Jürs kunne fortælle, at dbio presser på alle de steder, som det er muligt; Møder med Danske Regioner, dbio’s regionsformænd mødes med regionsrådsformændene rundt i landet, men hun understregede, at der er brug for at medlemmerne også hjælper til at sprede budskabet:

”Vi kan kun noget sammen med jer. Jeg har en kæmpe frustration over, at regionerne ikke anerkender jeres indsats. Jeg kan kun opfordre jer til at fortælle om, hvordan I har det – skriv læserbreve, og del jeres historier på sociale medier. Før eller siden er der en ven eller fætter, der kender en af politikerne, som læser det,” sagde Martina Jürs.

Kan være et billede af skærm, indendørs og tekst, der siger "-KIK IND HER- - kik ikke pả skaermen"

Musketér-ed i fagbevægelsen

Flere spurgte ind til, om sammenholdet i fagbevægelsen er lige så stærkt som ved OK18, hvor dbio sammen med den andre organisationer stod skulder ved skulder med fanerne foran Forligsinstitutionen:  

”Hvordan er sammenholdet – vi hører meget om en faggruppe i medierne,” spurgte Kirsten Strauss, fællestillidsrepræsentant på Aarhus Universitetshospital. Til det svarede formand Martina Jürs:

”Vi står sammen i fagbevægelsen - og har også denne gang en musketér-ed om fx at reallønnen skal sikres, og at lønstigningerne skal gælde alle faggrupper. Men vi er da også klar over, at arbejdsgiver har en anden dagsorden”.

Emne

Særligt benyttede sider på dbio.dk