Forligsmanden udskyder konflikten igen

Efter en dramatisk nat, hvor alle forhandlerne prøvede at finde en aftale, valgte Forligsmanden at udskyde konflikten i 14 dage mere – strejke fra 6. maj og lockout fra 12. maj.

Nyhed
Ved nattetide
Der var lygter og støtte foran Forligsinstitutionen langt ud på de små timer, indtil de med stor tak blev sendt hjem i seng. Foto: Joy Strunck

Af Tina Groth-Andersen, konsulent

Alle forhandlerne for staten, kommuner og regioner var kaldt i Forligsinstitutionen i går, inden fristen for at udskyde konflikten en gang mere udløb for Forligsmanden ved midnat.

Arbejdsgiverne ville præsentere en samlet aftale til alle offentligt ansatte, men først ud på de små timer kom beskeden om, at Forligsmand Mette Christensen har udskudt konflikten i endnu 14 dage. Det betyder, at strejken kan gå i gang den 6. maj og lockout den 12. maj.

Husk lige tandbørsten

Forligsmanden kan ikke alene udsætte konflikten endnu 14 dage, men har rådført sig med de to øvrige Forligsmænd på det private område. Det er anden gang Forligsmanden udskyder forhandlingerne, og hendes sidste mulighed. Men hun gør det også kun, hvis der er udsigt til en aftale. Alle forhandlerne er indkaldt fredag kl. 10, og de er blevet bedt om at tage tandbørsten med:

”Vi havde en lang og dramatisk nat, men tingene rykker sig også. Og så længe vi sidder ved bordet, har vi indflydelse på den aftale, der bliver indgået. Nu giver vi den en skalle mere, og så håber jeg på en aftale sidst på ugen”, sagde formand Bert Asbild, der skulle hjem og sove efter endnu en marathon-forhandling.

Emne

Særligt benyttede sider på dbio.dk