Forhandlingerne genoptages

Røde faner og rigtig mange dbio-bloddråber fulgte forhandlerne for staten, kommuner og regioner ind i Forligsinstitutionen igen tirsdag, som mange spekulerer i om der bliver forlig eller forlis.

Nyhed
Bloddråber forligsen
Bloddråberne fyldte godt foran Forligsinstitutionen igen tirsdag, hvor alle forhandlerne tager fat igen. Foto: Niels C. Jensen

Af Tina Groth-Andersen, konsulent

En for alle, alle for en, blev der råbt af de mange fremmødte fra hele fagbevægelsen. Bloddråberne fra Danske Bioanalytikere fyldte godt i menneskehavet, og selvom det var bidende koldt, var stemningen fast – og klar.

Alle forhandlerne for staten, kommuner og regioner er indkaldt tirsdag kl. 10. Efter statens forhandlere blev sendt hjem i går, har der været spekulationer om der bliver sammenbrud i dag, hvor alle forhandlerne er indkaldt.

”Kun Forligsmanden kan erklære sammenbrud, men det ser svært ud. Jeg er for længst holdt op med at spå, så vi må se, hvad dagen bringer. Jeg er klar, og endnu en gang er det fantastisk at blive budt velkommen af den stemning, der er foran Forligsinstitutionen dag efter dag”, siger formand Bert Asbild.

Forligsmanden har udskudt konflikten to gange 14 dage og kan ikke udskyde konflikten igen. Sidste chance for at nå en aftale er den 1. maj, og ellers går strejken i gang den 6. maj og lockout den 12. maj. Hvis forhandlingerne bryder sammen, går konflikten i gang efter fem dage.

Emne

Særligt benyttede sider på dbio.dk