Forhandling om lærernes arbejdstid er et must

Udsigten til et godt forhandlingsklima ved OK18 ser skidt ud efter, at de offentlige chefforhandlere afviser at forhandle lærernes arbejdstid. Nok er nok, siger formand Bert Asbild, der frygter, at arbejdsgiverne går efter andre områder.

Nyhed

Af Tina Groth-Andersen, konsulent

Hele det offentlige arbejdsmarked skal være dækket af overenskomster, mener Danske Bioanalytikere og alle offentligt ansattes organisationer. Derfor satte organisationerne muskler bag i starten af oktober og krævede, at lærernes arbejdstid forhandles inden overenskomstforhandlingerne i 2018. 

Lærernes arbejdstid blev fastsat i en særskilt lov efter lærer lock out’en i 2013, og hovedforhandlerne for de offentlige arbejdsgivere har afvist at forhandle en egentlig arbejdstidsaftale ved både OK15 og OK18.

#nokernok

Sophie Løhde, minister for Offentlig Innovation, har nu svaret, at de selvfølgelig vil forhandle alle de krav, der kommer til OK18, men hun er ikke villig til at trække i arbejdstøjet inden kravene udveksles. Det bekymrer formand Bert Asbild:

”Når chefforhandlerne for de offentligt ansatte bare afviser et samlet krav fra fagbevægelsen, så bliver jeg bekymret. Vi har en hundrede årig lang tradition for, at vi forhandler løn og vilkår med arbejdsgiverne. Ikke at udvalgte politiske mærkesager fastsættes ved lov og står over alle vores andre aftaler. Hvad er det næste, politikerne vil fastsætte ved lov, når de går efter besparelser? Vi kan ikke blive ved med at løbe stærkere og presse citronen – vores folk kan simpelthen ikke holde til det. Nok er nok”, siger han.

Danske Bioanalytikere udveksler krav til overenskomstforhandlingerne i december og forhandler i starten af 2018.

Læs hele pressemeddelelsen fra CFU, som på vegne af 46 organisationer på statens områder, har sendt et brev til chefforhandlerne i staten, regioner og kommunerne, og modtaget svar fra Sophie Løhde, minister for Offentlig Innovation. Danske Bioanalytikere er en del af CFU og har medlemmer ansat på statens område. Men statens forhandlinger kan også smitte af på regionernes forhandlinger ved OK18.

Emne

Særligt benyttede sider på dbio.dk