Fordobling af nye dbio-medlemmer

Efter at OK18 er gået i gang, har over 100 valgt at melde sig ind i dbio. De bydes hjerteligt velkommen.

Nyhed

Af Karen Kjærgaard, journalist​​​​​

De verserende forhandlinger om nye overenskomster for de offentligt ansattes løn og arbejdsvilkår har øjensynligt gjort det mere attraktivt at være medlem af en fagforening.

I hvert fald har Danske Bioanalytikere fået over 50 procent flere medlemmer siden 1. januar 2018 end i samme periode sidste år. Det viser en dugfrisk opgørelse fra dbio’s medlemssystem.

Indtil nu har 108 meldt sig ind siden nytår, og særligt i marts måned, da OK18-konflikten spidsede til med strejkevarslet 5. marts, har dbio fået hele 52 nye medlemmer. I samme periode i 2017 fik dbio 70 nye medlemmer, heraf kun 2 nye i marts 2017. Tallene omfatter ikke studerende og nyuddannede.

Kun otte har meldt sig ud

dbio ved ikke præcist, om de nye medlemmer har meldt sig ind på grund af konflikten, da medlemmerne ikke spørges om dette ved indmeldelsen.

Til gengæld har otte medlemmer meddelt, at de ønsker at melde sig ud på grund af konflikten. Det kan dog ifølge dbio’s vedtægter ikke lade sig gøre, før OK18-forhandlingerne er afsluttet - i form af enten forlig eller lovindgreb.

Formanden er begejstret

dbio’s formand Bert Asbild byder de nye medlemmer hjerteligt velkommen.

”Det er så dejligt at mærke, at flere oplever vigtigheden af, at vi er stærke sammen og gerne vil være med i det faglige fællesskab i dbio,” siger Bert Asbild.

Emne

Særligt benyttede sider på dbio.dk