Flere studerende søger penge fra dbio-fonden

Antallet af studerende, som søger penge i dbio-fonden, er stigende. Derfor stilles der større krav til begrundelsen for at søge. Også flere bioanalytikere søger penge til forskning, så beløbsstørrelsen vokser.

Nyhed

Af Kirsten Gregers Jørgensen, journalist

Penge, mønter
Flere bioanalytikerstuderende søger dbio-fonden om økonomisk støtte til uddannelsesophold i udlandet. Foto: Colourbox.com.

De studerende har for alvor fået øjnene op for Bioanalytikernes Uddannelses- og Forskningsfond, også kaldet ’dbio-fonden’. Her har bioanalytikerstuderende mulighed for at søge støtte til uddannelsesophold i udlandet.

Ud af 17 godkendte ansøgninger var seks af dem fra studerende ved den netop offentliggjorte første ansøgerrunde i 2016.

”Vi har i løbet af de seneste par år set en udvikling, hvor flere og flere bioanalytikerstuderende søger penge i fonden,” siger næstformand i Danske Bioanalytikere Martina Jürs.

Strengere krav

Det betyder til gengæld, at kravene for at få godkendt sin ansøgning er skærpet. Det er altså ikke nok bare at skrive, at man gerne vil på studieophold i Vietnam for at få personlig udvikling.

”I starten, hvor der kun var få studerende, som søgte, var vi lidt mere large. Men i takt med at flere og flere studerende søger, har vi også strammet op på kravene og er blevet mere skarpe på, at argumenterne er fagligt begrundet og gerne indeholder læringsmål for uddannelsen. Så det handler ikke kun om, hvad man selv kan få ud af det personligt, men også hvad man uddannelsesmæssigt får ud af det. Det skal gerne være noget, der kan fremme faget,” siger Martina Jürs.

Hun oplevede i år for første gang to ansøgninger, som var næsten identiske – begge fik afslag.

”Den går ikke. Det virker useriøst. Så er det jo ikke individuelt, hvorfor man søger,” siger hun.

Flere søger penge til forskning

En anden tendens de senere år er, at flere bioanalytikere søger penge til forskningsprojekter i dbio-fonden. I år er 1 ud af de 17 godkendte ansøgninger et forskningsprojekt, som har fået bevilget 20.000 kroner. Normalt uddeles der beløb på cirka mellem 2.000 og 6.000 kroner – typisk til at støtte deltagelse i faglige kongresser.

”Vi ser, at der kommer ansøgninger på større beløb end tidligere. Derfor bliver det selvfølgelig en prioritering, for vi vil generelt rigtig gerne have, at bioanalytikerne også forsker og publicerer,” siger Martina Jürs.

To gange årligt

dbio uddeler midler via Bioanalytikernes Uddannelses- og Forskningsfond to gange årligt. Der er ansøgningsfrist til fonden 1. marts og 1. oktober hvert år.

Der blev i alt uddelt 79.930 kroner i første ansøgerrunde 2016. Fonden modtog 27 ansøgninger, hvoraf 17 helt eller delvist fik godkendt deres ansøgninger. I fagbladet 05/2016 (side 18) kan du se hvem.

Læs mere om Bioanalytikernes Uddannelses- og Forskningsfond.

​Denne artikel har oprindelig været bragt 29. april 2016.

Særligt benyttede sider på dbio.dk